TOMAŠEVIĆ OTKRIVA: Moguća je odgoda uvođenja nove naplate otpada – sve ovisi o javnoj nabavi!

Gradonačelnik Tomislav Tomašević (foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Nakon održane dodjele nagarada za Dan grada Zagreba, gradonačelnik Tomislav Tomašević odgovarao je na pitanja novinara o svom djelovanju u posljednjih godinu dana.

“Najmanji je deficiti u posljednjih pet godina”, rekako je gradonačelnik Tomašević i naglasio da je zadovoljan u određenoj mjeri.

Uslijedila su pitanja novinara, a prvo je bilo ono o obnovi grada jer naime, nije još krenula obnova privatnih zgrada.

“Obnovom ne mogu biti zadovoljan”

“Morat će krenuti obnova jer ne vidim razlog da se to ne dogodi. Podsjetit ću da je država što se tiče fondova, zadužena za obnovu privatnih zgrada, a ja kao gradonačelnik obnovom nikako ne mogu biti zadovoljan”, kazao je Tomašević.

Na pitanja o stanju komunalija i otpada te izgled zagrebačkih ulica, Tomašević odgovara da treba imati na umu kakvo je bilo stanje prije, a kakvo je sad.

“Nije bezveze Zagerb proglašen kantogradom, valjda je rekorder u obom dijelu Europe, a često ti spremnici i prostor oko njih postaju i ilegalna oodlgalaišta”, kazao je Tomašević.

Moguća odgoda uvođenja novog modela naplate otpada

“Sve što gradska poduzeća mogu sama radit, će raditi, sve smo stavili pod okrilje gradske Čistoće. A što se tiče ulica, to može i mora biti bolje. Završili smo proces utvrđivanja viška radnika u Holdingu, jer znate da ih ima manjka u operativi, a viška u administraciji. Ponudili smo radnicima prelazak na nova radna mjesta, tako da ćemo sada krenuti s time”, kazao je Tomašević.

Što se pak tiče novog modela naplate otpada koji kreće 1. srpnja, rekao je Tomašević da je sve stvar javne nabave, ali da vjeruje kako će do 1. srpnja krenuti.

“Zagreb je jedini veliki grad koji ide u smjeru pravedene naplate otpada, zadovoljni smo i puno toga smo npravili do uvođenja novog modela do 1. srpnja, ako zbog javnih nabava neće ići do 1. srpnja odgodit ćemo za mjesec ili dva”, najavio je gradonačelnik Tomašević.


Komentari