Tomašević održao presicu: ‘Nemam 24 sata policijsku zaštitu, došao sam s asistentom’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Kandidat zeleno-lijeve koalicije za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević izjavio je u četvrtak da nema niti je tražio policijsku zaštitu, a ustvrdio je i da je kampanja bez presedana što se tiče huškanja, govora mržnje, ali i dezinformiranja na društvenim mrežama.

“Nemam policijsku zaštitu niti sam je tražio, ono što ste vidjeli je pojačana policijska aktivnost u sklopu redovnih aktivnosti na nekim od naših manjih okupljanja”, rekao je Tomašević novinarima, dodavši da je jučer, kao i danas, na konferenciju za novinare došao pješice i tramvajem, bez pratnje.

Tomašević je u četvrtak održao konferenciju za novinare na kojoj je predstavio program Možemo!/Zagreb je naš! za obnovu Zagreba nakon potresa, a potom je odgovarao i na pitanja vezana uz sigurnost te dodao da se osjeća sigurno i da ozbiljnijih prijetnji dosad nije imao, kao i da policija odlučuje o sigurnosnim rizicima vezano za njihova javna okupljanja.

Temu policijske zaštite jučer su komentirali predsjednik i premijer koji je rekao da ‘sada ljevica plače’, no Tomašević je odgovorio da “nitko od njih ne plače”.

“Nemam 24 sata policijsku zaštitu, došao sam s asistentom, nema policije nigdje. Ono što smatram, a smatra i veći dio javnosti, da je ova kampanja bez presedana što se tiče razine huškanja i retorike govora mržnje, ali i dezinformiranja”, ocijenio je Tomašević.

Upozorio je kako su se mogle vidjeti informacije po kojima, kako je rekao, “direktno postoji veza između njegova protukandidata Miroslava Škore i financiranja lažnih oglasa punih dezinformacija koje se šire društvenim mrežama”.

Poručio je kako ne bi volio da bilo tko od političkih aktera ima takvu kampanju protiv sebe na bilo kojim izborima, a pogotovo ne na lokalnim, na kojima bi se trebali baviti komunalnim temama.

“Doista mislim da bi takvoj kampanji trebalo reći ‘ne’ u nedjelju, bez obzira na to o kome se radi, lijevom, desnom ili kandidatu centra”, zaključio je Tomašević.

Najavio je i da će o svim pravnim postupcima razgovarati nakon izbora jer se sada fokusiraju na drugi izborni krug, no ustvrdio je kako je činjenica da imaju jako veliki broj kleveta na račun njegove bliže i daljnje obitelji, kao i suradnika.


Komentari