Tomašević odlučno dao do znanja što misli o zatvaranju i Covid potvrdama

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je na prezentaciji ovogodišnjeg programa Adventa da još nisu razjašnjene sve okolnosti oko uvođenja COVID potvrda.
Podsjećamo, COVID potvrde bi u javnim institucijama trebale postati obavezne od 15. studenoga.

Gradonačelnik je u svom obraćanju izrazio sumnju u to tko bi trebao platiti COVID potvrde.

Tri pitanja

Napomenuo je i kako su među otvorenim pitanjima dostupnost antigenskih testova za masovno testiranje zaposlenika koje je potrebno provesti dva do tri puta tjedno, a samim time pitanje je i logistike. Treće je pitanje novca, odnosno hoće li plaćati zaposlenici ili javne institucije.

Zatvaranje škola

Kako za sada stoje stvari, škole u Zagrebu se još neće zatvarati, ali se o tome razgovara s Ministarstvom zdravstva i Nacionalnim stožerom civilne zaštite.

“Zatvaranje škola dok je sve ostalo otvoreno nema smisla, to je nešto što bismo zadnje htjeli raditi”, izjavio je Tomašević.

Proračun

Najavio je da će sljedećeg utorka prezentirati proračun grada za sljedeću godinu, dodavši da će se u sklopu toga, prezentirati i plan investicija. Nakon što je ranije najavio da će grad ponuditi kompenzacijske mjere zbog smanjenja mjere roditelj-odgojitelj, Tomašević je ustvrdio da se planiraju ulaganja u izgradnju novih dječjih vrtića, prenosi Dnevnik.hr

Vrtići

“Želimo povećati kapacitete dječjih vrtića u Zagrebu, a za to želimo iskoristiti sredstva iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost, budući da ona i služe kako bi se konačno počeo poštivati pedagoški standard u Zagrebu”, istaknuo je te nadodao kako će se time uložiti u dodatna zapošljavanja trećeg odgajatelja.

Višak zaposlenih

Prema riječima gradonačelnika, sindikati i Uprava Holdinga vode dijalog o novoj sistematizaciji radnih mjesta i procedure oko viška zaposlenih.

“Jasno je već rečeno kako je postojeći broj zaposlenih, posebice u administraciji, višak. Ono što je višak radnika treba mijenjati, ali poštivajući kolektivni ugovor i otpremnine”, poručio je Tomašević.

Komentari