Tomašević obznanio svoje ambicije i poslao poruku: ‘Ova Vlada neće dočekati kraj mandata’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Tomislav Tomašević jasno je rekao koje su njegove ambicije – postati gradonačelnik Zagreba.

”Bilo koju Vladu koja se sad formira očekuju golemi izazovi i mi ćemo biti konstruktivna oporba, ali žestoka. Na svaku aferu triput ćemo vratiti HDZ-u i bit ćemo u niskom startu za iduće nacionalne izbore za koje vjerujem da će biti prijevremeni. Ne vjerujem da će ova Vlada, sa svim ovim izazovima i znajući kako HDZ funkcionira iznutra i koliko će afera isplivati, dočekati kraj mandata”, kaže Tomašević.

Podsjetimo, Možemo!, platforma koja predvodi zeleno-lijevu koaliciju, a čiji je Tomašević istaknuti član osvojila je sedam mandata u Saboru.

“Mi smo i u Skupštini Grada Zagreba bili u vrlo sličnu sastavu, s četiri zastupnika, i ostali smo i dalje na četiri zastupnika, dok su se drugi oporbeni klubovi raspadali. Uvijek smo našli način da, unatoč nekim razlikama u stavovima, nađemo zajednički jezik, tako da očekujem da će tako biti i u Saboru. A možda doista i dođe do nekih spajanja stranaka, kako bismo imali još bolju sinergiju. Ali, o tom potom”, rekao je Tomašević.

S obzirom na to da su sjednice jednom mjesečno kani ostati u Skupštini, posebno jer će u Saboru raditi na novom Zakonu o obnovi Zagreba i okolice, da bude što bolji i što brži, a onda će se pripremati za kandidaturu za gradonačelnika Zagreba i tada staviti saborski mandat u mirovanje kad krene u finalni okršaj s Milanom Bandićem.

”Vjerujem da ćemo ga nakon 20 godina konačno maknuti”, kazao je Tomašević i u razgovoru za Večernji list istaknuo: ”Moja ambicija jest biti gradonačelnik Zagreba”.

Istaknuo je i na kojim temama planira voditi političku bitku a nacionalnom parlamentu.

”Socijalna pravda i smanjenje društvenih nejednakosti, bolji uvjeti rada za sve ljude koji žive od rada, ekološka održivost. Veća demokratizacija društva; da se ograniči broj mandata lokalnih čelnika na uzastopna maksimalno dva. I sâm sam spreman na to; nitko ne bi trebao biti gradonačelnik više od dva mandata. Ali i da se omoguće lokalni referendumi, vrati veća moć skupštinama i gradskim vijećima te svakako borbi protiv korupcije, rodnoj ravnopravnosti i pravima žena.”

Tomašević je borbu protiv korupcije u Zagrebu posebno snažno započeo na Cvjetnom trgu.

”Većinu ljudi na ovim listama više puta uhitio je tadašnji ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. Borili smo se protiv tog projekta i htjeli pokazati sistemsku korupciju u Zagrebu, na primjeru Cvjetnog prolaza. I vidimo kako nam pravosuđe funkcionira; isti taj investitor, unatoč tome što je osuđen na gotovo pet godina zatvora, ispija na špici kavice, a kaže da ne može u zatvor jer je na liječenju. Tako da ćemo se baviti i – reformom pravosuđa”.

Rada Borić za Zagreb.info otkrila tajnu uspjeha koalicije Možemo!, pa poručila: ‘Bandić je gotov’


Komentari