TOMAŠEVIĆ OBJASNIO ZAŠTO JE IMENOVAO NOVU UPRAVU HOLDINGA BEZ NATJEČAJA: ‘Nismo prekršili naše predizborno obećanje’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević jučer je imenovao novu Upravu Holdinga.

Iako je najavio da će za sve funkcije biti raspisan natječaj na koji će se moći javiti svi, ovoga puta to nije bio slučaj. Naime, nova Uprava je imenovana bez natječaja.

Danas je Tomašević pojasnio zašto su se odlučili na takav potez.

“Kad vas zatekne izvješće s 305 milijuna kuna gubitaka, imali smo dvije opcije – ili ostaviti staru Upravu, koja očito nije stavila stvar pod kontrolu ili razriješiti staru Upravu i ostaviti Holding bez Uprave nekoliko mjeseci koliko bi trajao javni natječaj. Odlučili smo se da je najodgovornije rješenje imenovati minimalni broj članova Uprave, a to su dvojica, kako bi se odmah počelo s rješavanjem problema, a za ostale članove Uprave raspisati natječaj”, rekao je te dodao da su uvid u pravo stanje dobili tek nakon primopredaje vlasti.

“Zagrebački Holding i Grad Zagreb su sustav spojenih posuda. Sve ono što je financijski loše u Holdingu se direktno odnosi na Grad i obrnuto. Zato smo zaključili da moramo brzo djelovati i povukli smo potez koji smo povukli. Dobili smo mandat da rješavamo probleme i to je po nama bilo najodgovornije u ovoj situaciji”, rekao je Tomašević.

Smatra kako time nisu prekršili predizborno obećanje da će Upravu i direktore Holdinga birati preko javnih natječaja, jer je “ovo bila mjera koja je bila nužna u situaciji u kojoj se nalazimo”.

Podsjetimo, jučer je na sjednici Skupština ZGH razriješila dosadašnji Nadzorni odbor i Upravu Zagrebačkog Holdinga te imenovala Nadzorni odbor u djelomičnom sastavu od tri člana. Tako je predsjednica Nadzornog odbora postala Suzana Brenko, a članovi Ratko Bajakić i Damir Topić.

Imenovan je i djelomični sastav Uprave Holdinga od dva člana, tako je predsjednik Uprave postao Nikola Vuković, a član Uprave Ante Samodol.


Komentari