Tomašević o uhićenjima: ‘NAJVIŠE PRETRESAJU UREDE NA TREĆEM KATU’!

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u srijedu u podne je u predvorju Gradske uprave održao konferenciju za novinare vezano uz izvide koje su u srijedu ujutro započeli službenici DORH-a i Uskoka.

Ranije se Tomašević o svemu oglasio priopćenjem. Kratko je poručio da nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija te da će se i dalje zalagati za trasparentnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava.

U dvjema odvojenim akcijama USKOK-a u srijedu ujutro policija je uhitila ‘kraljeve Adventa’. Sumnjiče ih za počinjenje koruptivnih kaznenih djela i to vezanih za poslove u vrijeme bivše zagrebačke gradske uprave. Uhićeni su Zdravko Krajina, Jelena Čeklić, Andreja Šulentić, Denis Mohenski i Vladimir Džajo. U drugoj akciji uhitili su glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića.

“Danas su ovdje u zgradu rano ujutro došli policija i USKOK. Pretres je i dalje u tijeku. Najviše pretresaju urede na trećem katu. Pretresi su na još dvije lokacije. Što se tiče uhićenih, gospođa Andreja Šulentić je uhićena kao i vozač Zdravko Krajina, to je sve što vam mogu reći. Mi kao nova Gradska uprava posvećeni smo cilju da na svaki mogući način surađujemo s nadležnim tijelima i da se raščiste svi sumnjivi poslovi u ovom gradu”, rekao je Tomislav Tomašević.

“Mi kao nova gradska uprava smo potpuno posvećeni cilju da se na svaki mogući način surađuje s istražnim tijelima i da se raščiste svi sumnjivi poslovi u ovom Gradu. Ne želim da ova zgrada bude simbol netransparentnosti i sumnje na korupciju”, dodao je Tomašević.

“Svi uhićeni ne mogu više ulaziti u zgradu bez obzira jesu li krivi ili ne”, istaknuo je.

“Ako se radi o Adventu i drugim manifestacijama s kućicama i na taj način se direktno oštećivao proračun Grada – to treba raščistiti. Što se tiče cijele situacije s javnim površinama Grada Zagreba mogu reći da je jedna od stvari kad sam postao gradonačelnik o kojoj sam govorio bila promjena”, dodao je Tomašević.

S obzirom na to da nema službenu potvrdu, nije htio govoriti o tome zbog čega se terete uhićeni. “Možda se radi o nekoliko predmeta. Treba pričekati da USKOK i policija objave službeno priopćenje. Ako se radi o Adventu, gdje su se kućice davale u podnajam i na taj način se oštećivao proračun Grada Zagreba, mi kao gradska uprava stojimo na raspolaganju za sve što treba. Što se tiče načina na koji su se dodjeljivale javne površine za različite manifestacije, jedna od prvih stvari koje sam napravio kao gradonačelnik jest promjena svih članova povjerenstva zaduženog za zakup javnih površina u Gradu Zagrebu”, rekao je Tomašević.

“Ovo je istraga koja traje već duže, započela je puno prije nego što smo mi došli u ovu zgradu, ali stojimo na raspolaganju što se tiče dokumentacije. Više situacija da se kućice daju u podnajam i da netko zarađuje na tim kućicama, toga više neće biti”, nastavio je.

Komentari