Tomašević o novoj akciji USKOK-a: ‘To sam najavio i očekujem daljnja uhićenja, krakovi korupcijske hobotnice su rasprostranjeni’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U novoj akciji USKOK-a u srijedu je uhićen bivši ravnatelj Gradskih groblja Patrik Šegota, ali i još četiri osobe. Šegota je maloprije stigao iz Dubrovnika u metopolu, a u pratnji poliice je otišao u svoj ured u Zagrebparking, gdje je u tijeku pretres. Događanja je na konferenciji za medije prokomentirao i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Što se tiče Šegote, postoje informacije da je u svojstvu okrivljenika. Mogu reći da je to nešto što sam najavio, da očekujem daljnja uhićenja, budući su krakovi ove korupcijske hobotnice u Zagrebu i gradskim poduzećima dosta veliki i rasprostranjeni”, rekao je Tomašević te dodao kako su oni voljni za suradnju s istražnim tijelima, uz presumpciju nevinosti svih osumljičenih.

“Ako govorimo o nepravilnostima u Gradskim grobljima, o tome sam govorio i kao zastupnik. Imali smo povećanje cijena za građane, uslijed pandemije, kao oporba smo tražili da se te cijene usklade”, rekao je i dodao kako su se prihodi mogli povećati i bez nekih pogodovanja.

“Poznat mi je slučaj poduzetnika koji je preminuo u međuvremenu, a koji je tražio da mu se isplati novac za radove koje je obavio, a za koje nije bilo pokrića u smislu dokumentacije. U interesu nam je da se stvari raščiste do kraja”, poručio je gradonačelnik.

“Što se tiče uhićenih u Gradskoj upravi, to je u našoj nadležnosti i već ih je troje suspendiranih. Što se tiče uhićenja u Holdinga, to je na Upravi Holdinga da odluči. Zadnji put je smijenjen voditelj te podružnice pa vjerujem da će i tu biti nekih poteza Uprave”, rekao je Tomašević i dodao je da nije bio ni u kakvom kontaktu sa Šegotom otkako je preuzeo vlast, ali da je kao zastupnik bio iznimno kritičan prema njegovom radu.

“Zašto se sada to sve otvorilo, ne znam. Ključno je da svi istražni postupci imaju i sudski epilog, a to ovisi o nekim drugim akterima”, zaključuje Tomašević.

Komentari