TOMAŠEVIĆ NAPOKON PRELOMIO: Izabrao je novog pročelnika za obrazovanje, mlade i sport

Gradonačelnik Tomislav Tomašević (foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je objavio da će novi pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, mlade i sport biti Luka Juroš.

Dodao je da je Juroš izabran na javnom natječaju te da je mišljenja da će taj izuzetno važan posao dobro obavljati. Na dužnost će stupiti u srpnju.

Juroš ima magisterij prestižnog London School of Economics, a usavršavao se na Harvardu te je dobitnik Fullbright Humphrey stipendije pa je godinu dana proveo i na Državnom sveučilištu u Pennsylvaniji.

Osam godina radio je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, a od 2012. do 2014. godine tamo je bio načelnik Sektora za studentski standard, gdje se bavio politikama financiranja visokog obrazovanja i pregovorima sa sveučilištima.

Radio je na izmjeni Pravilnika o studentskoj prehrani, prilikom čega je došlo do izmjena u načinu na koji se dodjeljuju subvencije studentima. Koautor je desetak zakona i drugih propisa za vrijeme svojega zaposlenja u tadašnjem MZOS-u. Nakon karijere u Ministarstvu zaposlio se u Europskoj komisiji gdje se kroz godine mijenja pozicije. Trenutno se na nalazi na liderskoj poziciji, a koordinira ljudima koji rade na Anketi o radnoj snazi, godišnjoj analizi zaposlenosti i vještinama u EU, piše srednja.hr.

Komentari