Tomašević komentirao požar u noćnom klubu: ‘To je pitanje za policiju’

Tomislav Tomašević (Foto: Nera Simic / CROPIX)

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet u utorak su otvorili Savjetovalište za demenciju u Domu zdravlja Zagreb – Istok, na lokaciji Ivanićgradska 38.

Revolucija u zagrebačkom Domu zdravlja: Veliku novost moći će koristiti svi i to bez uputnice

“Riječ je o projektu koji se prvi put provodi u Gradu Zagrebu te se uvodi nadstandardna usluga kojom osiguravamo poboljšanje kvalitete života oboljelih od demencije i njihovih obitelji. Savjetovalište je dostupno svim građanima i građankama Grada Zagreba bez uputnice, uz prethodnu najavu”, poručili su ranije iz Grada.

“U savjetovalištu se otkrivaju novooboljeli od demencije, ali ih se i prati te se vrši edukacija pacijenata kao i obitelji. Odmah u početku trebamo oboljeloj osobi dati podršku, objasniti tri faze bolesti, prehranu, farmakološke i nefarmakološke metode liječenja”, pojasnila je dr. Klaić Grotić na otvorenju.

Redovna presica

“Puno je buke o projektu Jarun panorama, koji oporbeni zastupnici nazivaju ‘Mini Manhattan’, ali moram naglasiti da je to projekt bivše vlasti, niti bi glasao za njega, ali ako ga zaustavimo morali bi dati veliku odštetu investitoru. Nikla su naselja bez adekvatne infrastrukture i mi smo zbog toga tražili reviziju i detektirali smo nekih 10-ak problema i misli da dobar dio možemo promijeniti jer investitori nisu otišli daleko, njih četiri smo zatražili da se stave iznad snage. To bi trebalo biti na sljedećoj Gradskoj skupštini. Ako ih stavimo izvan snage, onda bi se ta izgrađenost stavila u neke gabarite održivosti”, poručio je gradonačelnik dodavši da nije problem u izgradnji, ali da se mora poštovati održivost.

Gradonačelnik je otkrio kako bi neki od tih nebodera trebali imati i 40 katova te kako se takav urbanizam treba staviti pod kontrolu.

“Zna se tko je napravio pravnu analizu, pročelnici su izabrani na javnom natječaju, i svi se slažu da bi Grad izgubio ako bi zaustavio projekt gradnje. Što se tiče iznosa, došli smo do brojki od 30-50 milijuna eura”, poručio je Tomašević.

Više novca školama

“Svi znaju da imamo škola koje izgledaju kao prije više od 20 godina, a to je zato jer se dugo nije ulagalo, i odlučili smo to promijeniti, nakon što smo sredili sve troškove. Povećali smo materijalne troškove, tzv. dvanaestine i napravljeni su iskoraci da se olakša procedura. To je 3,2 milijuna više po toj osnovi”, istaknula je zamjenica Dolenec.

Požar kluba

“Nevjerojatne su to slučajnosti da je izbio požar u klubu do kojeg je bilo ubojstvo (Ritz), ali to je pitanje za policiju”, poručio je gradonačelnik.

Obnova od potresa

“Kad država odobri, mi sufinanciramo sa 20 posto, mi to imamo u proračunu, ali o brzini morate pitati državu. Ja sam zadovoljan kako ide obnova javnih zgrada”, poručio je Tomašević.

 

 


Komentari