TOMAŠEVIĆ DIŽE KREDIT: Kratkoročni, na godinu dana, a iznos je vrtoglavi – evo o koliko je stotina milijuna riječ

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Novi je gradonačelnik Tomislav Tomašević, dogovorio podizanje prvog kredita u ime Grada Zagreba. Riječ je o kratkoročnom zaduženju grada u obliku sindiciranog, odnosno klupskog kredita u iznosu od 400 milijuna kuna, čiji je prijedlog zaključka došao na dnevni red sjednice gradske Skupštine

Naime, Grad Zagreb će uzeti kratkoročni kredit na godinu dana te će se zadužiti kod četiri banke – Zagrebačke, Privredne, OTP i Erste Banke, a kamatna će stopa iznositi 1,4 posto.

Kredit će se koristiti u svrhe podmirivanja kratkoročnih obveza Grada, odnosno, kako prenosi portal Dnevno, zbog premošćivanja jaza između različite dinamike priljeva i dospijeća obveza.

Namaknuti bi se novac tako utrošio za saniranje zgrada javne namjene koje su stradale u potresu, a za koje još nisu povučena sredstva iz Fonda solidarnosti.

Osim o kreditu, na Gradskoj će se skupštini raspravljati i o smanjivanju broja pročelnika, pa bi Tomašević, prema još neslužbenim informacijama, taj broj trebao smanjiti taj broj na 15 pročelnika.

Komentari