TKO SU BANDIĆEVI LJUDI KOJIH SE RIJEŠIO TOMAŠEVIĆ? Zarađivali su i 30 tisuća kuna mjesečno, a sada moraju pronaći novi posao

Početkom ovog mjeseca Zagrepčani su dobili novu gradsku upravu, a njihova najčešće spominjana riječ jest – ušteda.

Novi gradonačelnik Tomislav Tomašević se ovih dana našao na udaru kritika zbog imenovanja nove uprave Zagrebačkog holdinga mimo javnog natječaja.

No, mnogi se pitaju hoće li nova uprava imati primanja kakva su imali njihovi prethodnici, budući da su plaće u Holdingu pozamašne.

Donedavna šefica Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban imala je bruto plaću od 33 tisuće kuna, plaća članova Uprave iznosila je 30 tisuća kuna, a voditelji podružnica, njih 23-oje zarađivalo je između 22 i 36 tisuća kuna.

Stojić Deban je na mjesto šefice Zagrebačkog holdinga imenovana odlukom Skupštine nakon što je godinama vodila Ured Uprave te blisko surađivala sa svim dotadašnjim članovima i predsjednicima Uprava.

U njenom službenom životopisu navodi se kako je jedna od prvih zaposlenica Holdinga od njegovog osnivanja koncem 2005. godine, sudjelovala je u procesu njegova formiranja, a karijeru počela godinu dana ranije u Robnim terminalima gdje se bavila analizama i izradom poslovnih planova, a šef joj je bio Slobodan Ljubičić.

Radila je i kao voditeljica ekonomike na poslovima račundovostva i financija. Do 2013. godine pa do imenovanja na rukovodeću poziciju u Zagrebačkom holdingu radila je kao pomoćnica predsjednika Uprave i predstojnica Ureda Uprave gdje je bila zadužena za organiziranje i objedinjenje svih funkcija nužnih za nesmetan rad Uprave društva.

Inače je Stojić Deban rođena 1981. godine u Dubrovniku, a uz to što je diplomirala na zagrebačkom Građevinskom fakultetu završila je studij ekonomije poduzetništva.

Njena kolegica iz Holdinga Daniela Ferić pravnica je koja je diplomirala na zagrebačkom Pravnom fakultetu nakon čega je položila pravosudni ispit. Od konca 90-ih zaposlena je u Gradskoj upravi Grada Zagreba u kojoj je počela raditi kao pripravnik, a potom kao samostalni upravni referent za imovinsko-pravne poslove.

Nakon što je položila pravosudni postala je stručni suradnik za zastupanje Grada Zagreba, a zatim i šef Službe za zastupanje Grada Zagreba. Članica Uprave Zagrebačkog holdina postala je 2013. godine, a godinu dana kasnije postaje upraviteljica Holdinga, dok je 2015. imenovana za članicu Uprave Društva.

Diplomirani ekonomist Bernard Mršo karijeru je gradio u Croatia osiguranju, a članom Uprave Holdinga imenovan je početkom kolovoza 2016. godine, dok je Marica Dusper diplomirana ekonomistica prije dolaska u Holding radila u privatnom sektoru.

Na mjesto voditelja odjela u Službi za financije Zagrebačkog holdinga stiže 2011. godine, dvije godine nakon toga imenovana je direktoricom financija pa preuzima upravljanje radom Holdingove Službe za financije da bi na koncu članicom Uprave bila imenovana krajem 2018. godine.

S obzirom na biografije, starim Holdingovim šefovima novi posao neće biti teško pronaći.

Komentari