Tko su 18 odmetnutih u novom Klubu socijaldemokrata? Devet ih je s liste koja obuhvaća i Zagreb, za većinu nikad niste čuli

13.10.2021., Zagreb - Sabor u nastavku 8. sjednice, nakon slobodne rasprave zastupnika, na dnevnom redu ima raspravu o izboru predsjednika Vrhovnoga suda Republike Hrvatske. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Klub zastupnika socijaldemokrata, po novome najjači oporbeni Klub u Hrvatskome saboru, okupio se u utorak navečer na svojoj prvoj sjednici. Čini ga 18 članova, a nastao je njihovim, bilo izbacivanjem, bilo svojevoljnim odlaskom iz SDP-a, čiji Klub sada ima 14 članova.

Imaju i pravo na mjesto potpredsjednika Sabora. Iako predsjednik novopečenoga Kluba Domagoj Hajduković o imenima nije htio govoriti, neslužbeno se čuje da bi novog potpredsjednika, umjesto Miroslava Škore, trebalo tražiti između Hajdukovića, Davora Bernardića i Davorka Vidovića.

Novi Klub čini osam zastupnica i deset zastupnika. Provjerili smo tko su ljudi koji su se i u Saboru odlučili odmetnuti od sada već bivšeg šefa Peđe Grbina. Čak polovina, njih devet, dolazi s liste za neku od izbornih jedinica koje obuhvaćaju Grad Zagreb (I., II., VI. i VII.). Za većinu vjerojatno dosad niste niti čuli.

DOMAGOJ HAJDUKOVIĆ (IV. Izborna jedinica)

Rođen je 4. lipnja 1981. u Osijeku. Diplomirao engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku; na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu završio poslijediplomski specijalistički studij (VSS – profesor engleskog jezika i književnosti; sveučilišni specijalist europskih studija).

DAVOR BERNARDIĆ (I. izborna jedinica)

Rođen je 5. siječnja 1980. u Zagrebu. Završio Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu (VSS – diplomirani inženjer fizike).

ZVANE BRUMNIĆ (VII. izborna jedinica)

Rođen je 16. prosinca 1969. u Zagrebu. Završio Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. (VSS – diplomirani inženjer građevine).

ERIK FABIJANIĆ (VIII. izborna jedinica)

Rođen je 9. listopada 1961. u Rijeci. Završio Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci (VŠS – inženjer brodostrojarstva).

KATICA GLAMUZINA (X. izborna jedinica)

Rođena je 16. veljače 1981. u Splitu. Završila Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu (VSS – diplomirana ekonomistica).

MATKO KUZMANIĆ (IX. izborna jedinica)

Rođen je 29. srpnja 1980. u Splitu. Završio specijalistički diplomski stručni studij Menadžmenta, smjer Upravljanje projektima (VSS – stručni specijalist ekonomije, struč.spec.oec.).

VESNA NAĐ (II. izborna jedinica)

Rođena je 27. listopada 1955. u Sisku. Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala pravo te završila sveučilišni specijalistički studij javne uprave (VSS – diplomirana pravnica, sveučilišna specijalistica javne uprave).

ROMANA NIKOLIĆ (IV. izborna jedinica)

Rođena je 19. rujna 1982. u Kutini. Završila Pravni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (VSS – diplomirana pravnica).

MARINA OPAČAK BILIĆ (V. izborna jedinica)

Rođena je 7. studenoga 1989. u Slavonskom Brodu. Završila Pučko otvoreno učilište Obris u Požegi (SSS – građevinska tehničarka).

RAJKO OSTOJIĆ (II. izborna jedinica)

Rođen je 19. siječnja 1962. u Zagrebu. Završio Medicinski fakultet u Zagrebu (VSS – doktor medicine, liječnik, specijalist internist – gastroenterolog, doktorat u području biomedicine i zdravstva – polje kliničkih medicinskih znanosti; sveučilišni nastavnik).

ŽELJKO PAVIĆ (III. Izborna jedinica)

Rođen je 21. travnja 1963. u Krapini. Završio Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu (VSS – diplomirani ekonomist).

IVANA POSAVEC KRIVEC (VI. izborna jedinica)

Rođena je 17. rujna 1975. u Zagrebu. Završila Filozofski fakultet te Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu (VSS – profesorica povijesti i geografije).

RENATA SABLJAR-DRAČEVAC (IX. izborna jedinica)

Rođena je 4. listopada 1968. u Rijeci. Završila Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci (VSS – doktorica medicine/liječnica, specijalistica psihijatrije, subspecijalistica psihoterapije).

IRENA ŠIMUNIĆ (VII. izborna jedinica)

Rođena je 6. rujna 1967. u Karlovcu. Završila Učiteljsku akademiju Sveučilišta u Zagrebu (VSS – diplomirana učiteljica).

SANJA UDOVIĆ (VII. izborna jedinica)

Rođena je 13. veljače 1976. u Rijeci. Završila Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci (VSS – diplomirana ekonomistica).

DAVORKO VIDOVIĆ (VI. izborna jedinica)

Rođen je 26. lipnja 1956. u Sisku. Završio Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (VSS – profesor sociologije i filozofije).

FRANKO VIDOVIĆ (IX. izborna jedinica)

Rođen je 13. studenoga 1967. u Šibeniku. Završio Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (VŠS – inženjer cestovnog prometa).

NIKŠA VUKAS (I. izborna jedinica)

Rođen je 26. ožujka 1975. u Dubrovniku. Završio Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (VSS – diplomirani agronom).


Komentari