TKO JE ZAPALIO BMW PODNO ŽIČARE? Pavičić Vukičević na udaru: ‘Ovo što radite je strašno. Kao da ste uprli prst u mene’

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL, Matija Habljak/PIXSELL

Jedan od najskupljih projekata koje Zagreb pamti, kontroverza sljemenska žičara, sinoć je izazvala burnu raspravu u emisiji Otvoreno. Na sučeljavanju kandidata za gradonačelnika metropole, nisu se birale riječi.

Tomislav Tomašević rekao kako je žičara jedan od najsramotnijih projekata koje je Grad imao u zadnjih 10 godina te da će inzistirati da se raščisti gdje je novac otišao. Predao je kaznenu prijavu prije šest mjeseci DORH-u i USKOK-u.

“Sljemenska žičara je projekt koji treba Gradu Zagrebu. Međutim nikada više u našem Gradu ne može funkcionirati da nešto s 300 ode na 750 milijuna kuna. To je apsolutno neprihvatljivo”, kazao je Davor Filipović koji smatra da treba oporbu uključiti u nadzor natječaja velike vrijednosti. Transparentnost bi se podigla uvođenjem imovinskih kartica pročelnika i direktora gradskih poduzeća, uvođenjem antikorupcijskog standarda po uzoru na Prag, uvidom u svaku kunu na internetu, kazao je Filipović.

“Kada je već izgrađena, građani žičaru trebaju koristiti, ali treba utvrditi i odgovornost za to što je preplaćena u odnosu na originalni iznos za koji je ugovor sklopljen”, smatra Joško Klisović.

Želi znati i ima li automobil koji je zapaljen vlasniku ili vlasnici koji su kritizirali projekt žičare, veze s tom žičarom pa je upitao upravlja li projektom Grad ili mafija.

Jelena Pavičić Vukičević tvrdi je kako je problem nastao u samom procesu projektiranja. Slaže se da treba utvrditi odgovornost, “pa ako treba i podići kaznenu prijavu protiv onih koji su obmanuli i zagrebačku Gradsku upravu i zagrebačku javnost”.

“Grad je naručio nezavisne revizije o čijim će rezultatima izvijestiti kada oni dođu”, dodala je, rekavši da žičaru treba što prije pustiti u pogon.

“Od mene ste zaradili kazneni postupak”

Vesna Škare Ožbolt bi kao gradonačelnika došla na otvorenje žičare.

“Doći ću na otvorenje, ali mislim da neki koji ovdje sjede vjerojatno neće biti u mogućnosti doći na otvorenje jer će biti u zatvoru. Posebno oni koji su 2019. podigli iznos troška žičare s 300 na 750 milijuna, koliko sada košta. A tu sjedi gospodin koji je bio isključivo i jedino zadužen za financije u Gradskoj skupštini, a sada izigrava poštenjačinu”, kazala je.

Filipović joj odgovara kako “nitko zapravo ne zna tko Vesni Škare Ožbolt od osmog mjeseca financira kampanju”.

“Ali svi znaju da je prepisala program, pa da je najavila otvaranje doma zdravlja koji je već otvoren. I svi znaju kako ste vi tu samo kako bi razbijali biračko tijelo od centra na desno, odnosno kako bi naštetili HDZ-u. A u jednom od prošlih sučeljavanja rekli ste da podržavate gospodina Tomaševića u drugom krugu”, rekao je Filipović.

Škare Ožbolt mu je odgovorila da je od nje zaradio kazneni postupak “jer laže”.

“Za istinu se ne može zarađivati kazneni postupak”, uzvratio joj je Filipović.

Škare Ožbolt je prozvala i Jelenu Pavičić Vukičević, kazavši da uporno odbija dati izvješće nadzornog inženjera o sigurnosti i tehničko izvješće o sigurnosti žičare.

“Ako ikad dobije uporabnu dozvolu, naravno da ću doći na otvorenje”, rekao je Miroslav Škoro koji pak smatra da je projekt napravljen tako da je neprimjeren prostoru.

“Žičara je sigurna. Imamo osam uporabnih dozvola, u procesu je dobivanje devete, samo nam nedostaje certifikat za buku”, dodala je Pavičić Vukičević.

“Ja sam danas u medijima vidjela da insinuirate da sam ja ili iz Gradske uprave digli auto u zrak. Ako niste dali izjavu policiji, pozivam je da od vas uzme izjavu. Ovo što radite je strašno. Kao da ste uprli prst u mene. Živite tamo blizu, možda imate saznanja”, rekla je Pavičić Vukičević Škori.

No, on je na to samo rekao: “Ma bez veze…”

Inače, Škoro je kasnije komentirao svoju izjavu o automobilima.

“Što se tiče automobila koji gore, ja nisam insinuirao vama samo sam rekao da gore”, zaključio je.


Komentari