TKO JE MISTERIOZNI TAJKUN KOJI JE ‘PAO’ S BAČIĆEM? Posjeduje palaču u centru, 25 firmi…

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zajedno s glavnim ravnateljem HRT-a Kazimirom Bačićem uhićen je i poduzetnik Milan Lončarić o kojem se do sad nije znalo puno. Ipak, iza njega stoji projekt Vrtovi svjetla, s čijom je trebalo početi prije pola godine na prostoru nekadašnje Tvornice elektiričnih žarulja u Folnegovićevoj. Investitor tog projekta upravo je Lončarićeva tvrtka “Moja težnja”.

Osim toga, Lončarić je godinama vlasnik pogrebnog poduzeća Zagreb, ali i niza tvrtki koje su poezane sa skupocjenim zemljištima, piše Dnevno.hr.

Poduzetnik je vlasnik ukupno 25 firmi od kojih tek nekoliko njih posluje s prihodima. U biznis je Lončarić ušao kao liječnik, prije poduzetničkih poduhvata radio je kao ginekolog, a u Zagrebu je poznat i kao vlasnik palače u Žerjavićevoj ulici u kojoj je nekoć stanovao čuveni arhitekt Herman Bolle.

Uz tu palaču, Lončarić posjeduje i prostore susjedne zgrade u kojoj danas posluje poznati trgovački lanac Spar. Vrijedna su Lončarićeva zemljišta ona koja se nalaze na nekadašnje dijelu tvrtke Croatia Records, a tu je i dio zemljišta iza RIZ-a dok je sami TEŽ nekretnine posjedovao i na Braču, točnije, na Bolu no one su prodane ratnih godina.

Kako je do svega toga došao nije poznato, pa se ne zna kako se domogao tvornica i tvrtki koje su propadale i time se transformirale u vrijedna i atraktivna građevinska zemljišta. Atraktivan projekt svakako su i Vrtovi svjetla, s kojom je povezan i Bačić. Ideja je bila da se naselje realizira kroz par faza.

Prva faza, koja još traje, podrazumijevala je gradnju 163 stana, a potom i dvije nove zgrade koje bi se povezivale s manjim poslovnim dijelom. Nakon toga su trebale biti izgrađene još dvije, a u konačnici u planu je bilo i uređenje nekadašnjeg industrijskog sklopa koji je zaštićeno kulturno dobro, i za što mu vjerojatno i jest trebao Milan Bandić.

 

Komentari