TKO JE BRANKO KOLARIĆ? Novi šef gradskog SDP-a ujedno je i ravnatelj ‘Andrije Štampara’

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora SDP-a odlučeno je da će vršitelj dužnosti novi šef gradske organizacije te stranke biti epidemiolog Branko Kolarić, dok je bivšem šefu te stranke Viktoru Gotovcu potvrđena dvogodišnja suspenzija.

Branko Kolarić epidemiolog je te trenutni ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar” na čije je mjesto izabran u ožujku ove godine.

Tko je novi šef zagebačkog SDP-a?

Kolarić je 1998. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, da bi 2005. godine postao specijalist epidemiologije.

Od 2005. godine obavlja specijalizaciju u Hrvatsko zavodu za javno zdravstvo, da bi do 2009. godine bio Voditelj odsjeka za HIV u spomenutom Zavodu.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Od 2009. do 2014. godine bio je Voditelj službe za javno zdravstvo za Zvodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije, da bi 2014. bio izabran za vršitelja dužnosti ravnatelja istog tog Zavoda.

Tada postaje i izvanredni profesor epidemiologije na Medicinskom fakultetu u Rijeci te voditelj Odjela sigurnosti hrane u “Andriji Štamparu”.

Od ožujka ove godine Branko Kolarić ravnatelj je Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Zagrebu, a na tu poziciju dolazi nakon odlaska u mirovinu dugogodišnjeg ravnatelja Zvonimira Šostara.

Politička karijera

Do sada Kolarić je obnašao funkciju potpredsjednika gradskog SDP-a, a nakon izbora na tu funkciju, najavio je suradnju s lokalnom upravom na nizu projekata za poboljšanje zdravlja građana.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

O danas pak epidemiolog Branko Kolarić vršit će dužnost šefa zagrebačke organizacije SDP-a, a imat će važan zadatak pomiriti odnose u Skupštini s vladajućim Možemo! te pokušati obnoviti koalicijski sporazum koji bi vladajućima donio uvjerljivu nadmoć prilikom donošenja gradskih odluka.

Šef SDP-a nakon izbora rekao je da je pred Kolarićem velik posao, čeka ga suradnja sa zagrebačkom organizacijom, ali i da su prvo na redu razgovori s partnernom u Skupštini.

 


Komentari