TKO ĆE BITI NOVI ŠEF ZAGREBAČKOG SDP-A? Izbori se održavaju ove subote, a jedan se kandidat posebno izdvaja

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

U SDP-ovim lokalnim organizacijama danas se biraju nova vodstva. S obzirom na unutarstranačke turbulencije mnoge će organizacije dobiti i novo čelništvo, predsjednike i druga tijeka. Među njima su veliki gradovi poput Zagreba ili Rijeke. Izbori će pokazati i koliku potporu ima šef stranke Peđa Grbin.

Najviše problema ima u Slavoniji gdje je dio članstva postao nemotiviran za daljnje političke aktivnosti, no SDP na tom području inače nije bio dobro pozicioniran. Pored Slavonskog Broda i Bjelovara, u problemu i ogranak u glavnom gradu Hrvatske.

Naime, u Zagrebu se vodi bitka između osam kandidata.

Ozbiljne šanse na ima profesor radnog prava na Pravnog fakultetu u Zagrebu Viktor Gotovac, a konkurenti su mu Darko Liović i Matej Mišić. U utrci za čelo na Iblerovom trgu su i Aleksandar Gavrilović, Dragiša Brašnović, Goran Hill, Danica Juričić-Spasović i Rade Nesvanulica.

Za mišljenje smo krajem rujna upitali političkog analitičara Žarka Puhovskog koji nam je poručio sljedeće:

“Gavrilović i Gotovac su dva najbolja kandidata. Na jednoj strani imate mladost, a na drugoj poznatost i iskustvo. Oni bi mogli nešto napraviti sa strankom u Zagrebu”, smatra Puhovsk, a otkrio nam je i tko ima najviše šanse, a tko najveći potencijal.

“Čini mi se da bi nešto više šanse mogao imati Gotovac, ali ovisi o tome koga će vodstvo pustiti u stranku. To su stvari koje su izvan kontrole i teško je odrediti o čemu se sve govori jer ovo vodstvo svaki dan mijenja definiciju članstva. Najveći potencijal ima Gavrilović, ako na tome bude ozbiljno poradio”, zaključuje.


Komentari