TEMPO OBNOVE NAKON POTRESA: Muku muče s manjkom prijava na javne natječaje, a poznato i koliko su do sada potrošili

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kako javljaju iz Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije dosad su od resornog Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine zaprimili 43 odluke, od čega ih se 19 odnosi na uklanjanje postojećih obiteljskih kuća uništenih u potresu te 24 na isplatu novčanih naknada za privremenu zaštitu potresom oštećene postojeće višestambene zgrade, stambeno-poslovne zgrade, poslovne zgrade i obiteljske kuće.

Tvrde i kako je zaprimljeno i 99 privremenih odluka te 91 zaključak kojima Ministarstvo od Fonda traži utvrđivanje činjenica u upravnom postupku obrade zahtjeva za obnovu, poput bruto površine zgrada, ocjene konstrukcija ili tehničko-financijske kontrole.

Ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić dodaje kako su do sada srušene tri kuće, dok su za preostale zaprimljene odluke o rušenju, u tijeku postupci javne nabave.

Prva polovica godine

Govore dalje kako je u prvoj polovici 2021. godine Fond objavio sedam prethodnih informacijskih obavijesti – usluga kontrole projekta, operativne koordinacije, tehničko – financijske kontrole, projektiranja, stručnog nadzora, izvođenje radova (uklanjanje, obnova i izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća) te usluge za privremeno stambeno zbrinjavanje osoba pogođenih potresom. Pokrenuta su i četiri ograničena postupka javne nabave u kojima se uspostavlja dinamički sustav nabave za dodjelu ugovora (usluga kontrole projekta, usluga operativne koordinacije, usluge tehničko – financijske kontrole i usluge projektiranja) ukupne vrijednosti za sljedeće dvije godine s mogućnosti produljenja za dodatnu godinu od 380.000.000 kuna.

“Uz navedeno, proveli smo i 179 postupaka nabave za sudionike u obnovi, od toga smo izvršili odabir u 75 postupaka nabave, dok smo 65 postupaka nabave morali poništiti, prvenstveno jer se na te nabave nije nitko javio”, navodi Vanđelić.

E-dražba

Damir Vanđelić te podsjeća da se postupci nabave provode elektroničkim putem, objavom dokumentacije, zaprimanjem ponuda i e-dražbom putem javne objave u elektroničkom oglasniku javne nabave RH i na internetskoj stranici Fonda kako bi razvili tržišno natjecanje te svim zainteresiranim dionicima pružili sve potrebne informacije.

“Ovisno o uvjetima predmeta nabave, proveli smo 12 e-dražbi gdje smo, zahvaljujući spuštanju cijena tijekom postupka, postigli uštede od deset posto ako gledamo vrijednost odabranih ponuda za sve postupke prije i nakon dražbe”, dodaje potom.

U konačnici, na temelju provedenih postupaka nabave sklopljeno je 45 ugovora, dok ih je još 12 otpremljeno drugoj ugovornoj strani na potpis. Najviše ugovora je sklopljeno za usluge tehničko – financijske kontrole te za projektiranje i operativnog koordinatora. Bitno je istaknuti kako se svi navedeni podaci odnose samo na predmete nabave vezane uz proces obnove.

Troškovi

Ravnatelj Fonda podsjeća i da od studenog prošle godine upozorava na potrebu izmjene podzakonskih akata, kako zbog definiranja procesa obnove, tako i zbog preniskih propisanih cijena za određene usluge što je rezultiralo poništavanjem dijela postupaka javne nabave. Zbog toga je, poručuje Vanđelić, Fond resornom Ministarstvu uputio svoj prijedlog izmjena Programa mjera obnove zgrada oštećenih potresom.

Što se tiče troškova Fonda za obnovu, u prvih šest mjeseci rada Fonda utrošeno je 33.619.759,16 kuna, od čega se 88 posto odnosi na troškove obnove, 7,09 posto na troškove za zaposlene te 4,91 posto na troškove za potrebe redovnog poslovanja. Troškovi obnove obuhvaćaju isplaćene naknade za štete uzrokovane potresom (nužni popravci) u iznosu od 29.513.966,72 kuna, od čega je 13.389.430,87 kuna isplaćeno iz zaprimljenih donacija. Pored navedenog, troškovi obnove obuhvaćaju i troškove za usluge tehničko-financijske kontrole, sudskih vještaka i ovlaštenih inženjera građevinarstva u iznosu od 73.363,45 kuna, zaključuju.

Komentari