(tć) još ne zna koga odabrati: Popularni ministar veseli se ‘prazniku demokracije’, ali nije siguran koga želi na čelu Zagreba

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić (HDZ) u subotu nije htio komentirati tko ima bolji “zeleni program” Možemo! ili Domovinski pokret, rekao je da je najvažniji “zeleni program” Ministarstva i građana, a na izborima sljedeće nedjelje odlučit će koga će podržati.

“To će biti odluka u sljedeću nedjelju”, odgovorio je Ćorić na pitanje novinara koga će on podržati za gradonačelnika Zagreba – Tomislava Tomaševića (Možemo!) ili Miroslava Škoru (Domovinski pokret) u drugom krugu lokalnih izbora.

“Svaki od nas će u sljedeću nedjelju izaći, nadam se, na glasačko mjesto. U konačnici izbori su praznik demokracije, tada možemo utjecati na sljedeće četiri godine u našem gradu, u konačnici u našem mjesnom odboru ako imamo takve izbore. I to je vjerujem nešto što će učiniti sve građanke i građani i odlučiti kome će dati svoje povjerenje”, odgovorio je Ćorić na pitanje novinara kako komentira tvrdnje predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandroković (HDZ) da postoji nekoliko opcija, ne samo dvije, vjerojatno aludirajući da se može i prekrižiti listić i ne izaći na izbore.

“U drugom krugu građanke i građani grada Zagreba i cijele Hrvatske, svi oni koji idu u drugi krug će izaći i glasati za one za koje drže da najbolje mogu adresirati probleme s kojima se suočavaju, izazove koji su i pred gradom Zagrebom i pred drugim jedinicama lokalne samouprave”, poručio je ministar Ćorić građankama i građanima.

Bez komentara i ocjena “zelenih programa”

Ćorić je ustvrdio da su novinarske pretpostavke da je njemu bliža zeleno-lijeva koalicija zbog “zelenog”, odnosno njihov kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević.

“To su vaše pretpostavke. Ja ću se još jednom vratiti na činjenicu da mi u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, neovisno o tome tko će na razini bilo koje jedinice lokalne samouprave obnašati vlast, smo tu da pomognemo”, izjavio je Ćorić.

Odnosno, istaknuo je, zadaća Ministarstva je da politikama koje će biti i zelene i održive učini sve da Hrvatska u narednom razdoblju iskorači dodatno u smjeru niskougljičnog održivog razvoja.

“I to je ono što nas veseli, uz činjenicu da danas slavimo Dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj”, poručio je ministar Ćorić u zagrebačkom parku Maksimiru gdje je sudjelovao na obilježavanju toih dana.

Dodao je da neće komentirati zelene programe, dodavši kako je najvažniji zeleni program Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, odnosno naših građanki i građana.

“Siguran sam da svi želimo isto – a to je zaštita prirode, očuvanje okoliša i u konačnici očuvanje bioraznolikosti. I to je smjer u kojem idemo”, odgovorio je na pitanje tko ima bolji “zeleni program” Možemo! ili Domovinski pokret.

Upitan šteti li HDZ-u Dijana Zadravec, smijenjena predstojnica Kliničkoga zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC-a “Sestre milosrdnice”, Ćorić je odgovorio da nema komentara na tu temu jer nije pratio slučaj.

“Nemam komentara na tu temu, nisam pratio slučaj. Vjerujem da će se stanje u bolničkom sustavu rješavati na razini bolničkoga sustava, odnosno zdravstvenoga sustava, i vjerujem da će kolega Beroš tu iznaći rješenje”, poručio je.

Na pitanje pretjeruju li predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Republike Zoran Milanović u međusobnom prepucavanju jer i na Dan Oružanih snaga neće zajednički položiti vijenac, Ćorić je odgovorio da je “zajedničko polaganje vijenaca mantra koja se kontinuirano provlači”.

“Međutim, predsjednik Vlade tu je bio vrlo jasan. Možemo očekivati različite protokole. Ja vjerujem da je to najbolji mogući način i ne bih uopće otvarao dalje tu raspravu”, istaknuo je Ćorić.

“Institucije normalno funkcioniraju”, poručio je u odgovoru na pitanje pate li institucije zbog posla koje trebaju zajedno raditi jer ne mogu surađivati.


Komentari