‘TAJ STRUČNJAK ZA ADVENT SAD IMA VIŠKA VREMENA’ Juričan savjetovao Tomaševića, predlaže mu i suradnju sa Škorom

Photo: Zoe Sarlija/PIXSELL

Dario Juričan poslao je još jedno otvoreno pismo, ovog puta zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomašević. Ponudio mu je pomoć oko rješavanja problema vezanih za gradski proračun, jer kaže kako se vidi da se muči s krpanjem budžeta. Osvrnuo se i na škole stradale u potresu, Miroslava Škoru, Duška Ljuštinu, Božu Skoku

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Dragi moj gradonačelniče Senf! Vidim da se mučiš s krpanjem budžeta pa usitno rezuckaš gdje stigneš.

Pišem ti da ti skrenem pažnju na nekolicinu vrijednih, samoprijegornih građevinskih tvrtki kojima bi bila – gotovo sam uvjeren u to – čast da za našu djecu svaka pojedinačno besplatno izgradi barem po jedan vrtić ili školu.

Marljivo su te tvrtke odvajale sa strane, nisu davale mito ili nedajbože! nešto protuzakonito ćapnule za svoje razgranate poslove s Gradom, a danas su više nego spremne napraviti nešto dobro za naše društvo i za Zagreb.

Ti budući motori razvoja Zagreba su:

Geoprojekt & Zagrebgradnja

Ing-Grad

Mešić Com

Pionir

Tigra

Vodotehnika

A što se zemljišta tiče za vrtiće i škole, ne brini Senf, njega će drage volje, u što ne sumnjam, provajdati neokrunjeni nekretninski kraljevi grada – organizacija Pripuz.

Vidim da slažeš Gradonačelniče i pravilnik o manifestacijama, poglavito o Adventu.

Manifestacije bi za Zagrepčane, po jednu svaki mjesec, besplatno, nego kako drukčije, mogli raditi na Adventu dokazani i prekaljeni pojedinci i tvrtke:

Demo Rebus

Josip Katić

Kokoš ili Jaje

Ratimir Jureković

Svibanj projekt

Tomo Ricov

Doduše, kobasičar Deno iz Demo Rebusa sada pjeva svoju solo dionicu u Uskoku, kao prije njega Josip Katić u aferi Bundekfest, ali svi oni osjećaju ovu zemlju i Zagreb i spremni su uskočiti.

Doktorica Martina Bienenfeld će sve to koordinirati, a može joj se pridružiti i dobri Plenx. Znao je uz Plenxa kod nje navratiti i blaženi Bandić da svi zajedno rezuckaju etikete.

Možeš angažirati i dr. Miroslava Škoru, taj stručnjak za Advent ima sada viška vremena…

Kao posebnog savjetnika preporučio bih ti friškog doktora Duška Ljuštinu. Sad kad je doktorirao taj Bandićev kadrovnik još uvijek je spreman za akciju – nagrađivanom istraživačkom novinaru u Daruvarskim je toplicama nedavno prijetio šamarčinom jer se usudio pisati o njegovom sinu Damjanu koji je preko supruge Ivne Franić Ljuštine bio, ni kriv ni dužan, navezan na tvrtku Kokoš ili Jaje koja je među šačicom odabranih koji su vedrili i oblačili po Adventu.

A sipa taj novopečeni dr.sc majstor po intervjuima pred nas svinjice svoje biserje:

‘Nastojao sam tako činiti da moj sin kada negdje dođe zna da je Duško Ljuština častan čovjek’.

Zato se valjda i slizao sa časnim Milanom, logično.

E, da, za kraj mog pisma, imam i čovjeka koji će ti raditi vrhunski PR: Božo Skoko.

Bandićev pajdo Skoko bio je u Nadzornom odboru tvrtke Prigorac-građenje do 27.11.2020. – točno dan kasnije nego je Uskokova mušterija Patrik Šegota, zaplotnjački povezana s Prigorac-građenjem, podnio ostavku u zagrebačkim Gradskim grobljima…

Eto moj Senf, pa ti sada kukaj kak’ ti je teško, a pred tobom stoji neviđen ljudski i materijalni potencijal. S takvom ekipom, samo je nebo granica!

Da smo živi i zdravi! Te ovas džuvde thaj saste! Sa fijenj vij ša sanatoš!”, stoji u pismu koje je Juričan potpisao sa “Dario Juričan, gradonačelnik svemira i počasni gradonačelnik Vruje”.


Komentari