’TAJ SHOW JE PROMAŠEN’: Klisović ne može održati posebnu sjednicu o Holdingu, HDZ i HSLS imali samo jedan cilj?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović održao je konfeenciju za medije na kojoj je najavio kako posebne sjednice po pitanju stanja u Holdingu neće biti jer ona kao takva ne postoji u pravilniku. Najavio je da će se redovna sjednica Skupštine održati 28. listopada, a u sklopu iste raspravit će se i točka dnevnog reda o Holdingu.

“Izvanredna sjednica koja se neprekidno spominjala u medijima neće biti sazvana niti može biti sazvana jer ni zakon niti poslovnik Skupštine ne poznaju takvu kategoriju. Tematska sjednica nije zatražena, prema tome ne može biti ni sazvana”, rekao je.

Govori kako su zastupnici HDZ-a i HSLS-a koji su zahtijevali posebnu sjednicu itekako dobro znali da za nju nema mogućnosti, već je jedini cilj bio napraviti “medijski show”.

“Taj show je u principu promašen”, tvrdi pa pojašnjava da će se na idućoj sjednici skupštine naći 30-ak točaka, a na prijedlog gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića, Skupština će raspraviti financijsko-poslovno izvješće Holdinga za prvih šest mjeseci ove godine, ono razdoblje kada su za poslovanje bile zadužene bivša gradska i uprava Holdinga.

Održat će se i rasprava o financijskoj situaciji u Holdingu te financijsko izvješće ZET-a, Velesajma, ali i točka o preraspodjeli sredstava namijenjenih političkih strankama nakon što je na manjinskim izborima u Skupštinu izabran novi zastupnik Nikola Vukobratović (SDSS).

Komentari