‘SVOJU SUVERENOST SKUPO SMO PLATILI!’ Klisović čestitao Dan državnosti: ‘Proslavimo to ponosno i dostojanstveno’

Joško Klisović (Foto: Davor Pongracic / CROPIX)

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović u povodu Dana državnosti uputio je čestitku građanima.

“Uspostavom višestranačja i stjecanja državnog suvereniteta hrvatska država postala je prepoznatljiva u Europi i svijetu kao iskaz višestoljetne težnje svojega naroda za vlastitom državom. Svoju suverenost skupo smo platili žrtvama hrvatskih branitelja i građana Republike Hrvatske u Domovinskom ratu, braneći se od velikosrpske agresije kojoj smo se uspješno oduprli”, poručio je Klisović.

“Stoga se s ponosom prisjećamo svih onih koji su zaslužni za ostvarenje sna o suverenoj, slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj, što su ga sanjale generacije prije nas. Sjećamo se naših branitelja i svih onih koji su tijekom povijesti dali svoj doprinos za ostvarenje tog cilja te branitelja Grada Zagreba koji su ispisali važne stranice naše povijesti te svojem gradu i domovini omogućili slobodu i neovisnost”, dodao je.

“Proslavimo i ovu obljetnicu svečano, ponosno i dostojanstveno sjećajući se i poštujući sve one koji su ugradili sebe u temelje moderne i suverene hrvatske države, obvezujući se da ćemo svi zajedno složno raditi za njezino bolje sutra”, zaključio je predsjednik Skupštine i uputio čestitku:

“Stoga svim Zagrepčankama i Zagrepčanima te svim građanima Republike Hrvatske u ime Gradske skupštine Grada Zagreba i svoje osobno, čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske i Dan branitelja Grada Zagreba”.

Komentari