Svoje pozicije u upravnim vijećima kulturnih ustanova izgubili su Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Ana Lederer

FOTO: Facebook / Bruna Esih - Zlatko Hasanbegović - Neovisni za Hrvatsku

S dužnosti u Gradu smijenjeni su Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Ana Lederer. No, tu nije kraj. I osobe bliske njima više nisu na funkcijama otprije.

U upravnim vijećima kulturnih ustanova u gradu Neovisnog za Hrvatsku (NHR) ili pak nekog tko stranku podržava ne može se naći ni gleda li se povećalom jer, nakon što su odbili podržati gradonačelniku Milanu Bandiću proračun za 2019. godinu, iz vijeća su jednostavno izletjeli. Prvi na redu bili su čelnici stranke i skupštinari Zlatko Hasanbegović, koji je maknut iz vijeća Muzeja grada Zagreba i Bruna Esih, koja je prestala biti članicom vijeća Lisinskog, kao i trenutačna pročelnica Gradskog ureda za kulturu Ana Lederer, koja više nije članica upravih vijeća Umjetničkog paviljona i Muzeja za umjetnost i obrt. Svoje su pozicije sad izgubili i Dijana Machala, inače članica predsjedništva Neovisnih, koja je bila u vijeću Knjižnica grada Zagreba, a i Krunoslav Ivanišin, čovjek sa stranačke liste za gradski parlament na lanjskim izborima, a donedavno i član vijeća Muzeja suvremene umjetnosti, prenosi Večernji.

U upravnom vijeću, u ovom slučaju Arheološkog muzeja, više nije ni Matea Brstilo Rešetar, inače rođakinja Brune Esih, dok je iz Hrvatskog prirodoslovnog muzeja maknuta Zrinka Jonjić, koja je rodbinski povezana s članom predsjedništva stranke Tomislavom Jonjićem. Ana Lederer zasad bi trebala ostati gradskom ministricom kulture jer posao je to, objasnili su iz Grada, koji je dobila natječajem, ne imenovanjem.

 


Komentari