‘SVI SMO TO OSJEĆALI’ Joško Klisović o uhićenjima u Uskok-ovoj akciji: ‘Vladavina bivšeg gradonačelnika bila je obilježena korupcijom’

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Novi predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović, iza sebe ima impresivnu političku karijeru, a nakon gubitka u prvom krugu izbora za gradonačelnika, javnosti je upala u oko priča da on želi smanjiti svoju plaću, jer je, kako kaže, veća od one koju ima novi gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Unatoč tome, Klisović je otkrio u intervjuu za Večernji da mu preuzimanje funkcije predsjednika Skupštine nije previše promijenilo život te kaže da će se uz iskustvo iz Sabora i međunarodnih organizacija, dobro snaći i u gradskom parlamentu.

Građane kao i njegovi prethodnici, planira primati jer navodi da je ipak njihov predstavnik u Gradskoj skupštini.

Sljedeći tjedan slijede novi sastanci

“Kao predsjednik Gradske skupštine bit ću kontinuirano među građanima na terenu, a primat ću ih i u Skupštini i pojedinačno te kao predstavnike raznih oblika građanskog udruživanja kao što su udruge, komore, inicijative i tako dalje”, objašnjava Klisović za Večernji te dodaje da iako još nikog nije primio u skupštinu, bio je među brojnim Zagrepčanima, a sljedeći ga tjedan čekaju i novi sastanci.

Dotaknuo se i svoje interne edukacije za nove zastupnike o načinu rada Skupštine, za koju kaže da se više radilo o orijentacijskom tečaju čiji je cilj bio upoznati nove zastupnike s njihovim pravima, obvezama i procedurama, a ostale novosti tek slijede.

“Nastavit ćemo s digitalizacijom, sve ćemo poslovne procese informatizirati, ukinuti papirnate sjednice, razmotriti ideju osnivanja dokumentacijskog centra za koji postoji velik interes korisnika, a bude li potrebno, predložit ćemo i izmjene Poslovnika”, rekao je Klisović.

‘Vladavina bivšeg gradonačelnika bila je obilježena korupcijom’

Na pitanje postoji li mogućnost da Možemo! preuzme liderstvo unutar opozicije na državnoj razini, Klisović navodi da su oni snaga u naletu, no tek se moraju dokazati u obnašanju vlasti, a Zagreb im je upravo za to i prilika.

SDP je s Možemo! dogovorio i 28 točaka programske suradnje, a Klisović posebno izdvaja borbu protiv korupcije, transparentnost financije i novi model upravljanja, jer, kako kaže, to su pretpostavke svakog kvalitetnog rada na rješavanju potreba građana i vraćanja povjerenja u gradsku vlast.

Novi je predsjednik Gradske skupštine oštro komentirao i uhićenja.

“Zagreb je bio u čvrstom stisku koruptivne hobotnice. Vladavina bivšeg gradonačelnika bila je obilježena korupcijom, pogodovanjima i zlouporabama dužnosti. Svi smo to osjećali, ali rijetki su imali precizne dokaze. Sada oni izlaze na svjetlo i počinju istrage, vjerujem i sudski postupci. SDP je upozoravao na nezakonitosti u slučajevima kućica i DB Srebrnjak, ali nastojanja nisu urodila odlukama Skupštine jer su je Bandić i HDZ kontrolirali”, objašnjava Klisović dodajući da je njihov rad, sudeći po istragama policije i USKOK-a, urodio plodom.

Komentari