SVE ZBOG KLISOVIĆA Peternel poručio Goluži: ‘Nećemo sudjelovati u populističkim akcijama u svrhu prikupljanja jeftinih političkih bodova’

Foto: Pixsell/ Facebook

Pokretanje prikupljanja potpisa za razrješenje predsjednika Skupštine Joška Klisovića (SDP), od strane zastupnika Kluba Mosta Trpimira Goluže, nije najbolje sjelo Igoru Peternelu (Domovinski pokret).

Peternel je poslao priopćenje u kojem stoji da Goluža u dopisu oporbenim zastupnicima Skupštine navodi da Klisović kao predsjednik “smišljeno izbjegava pozornost javnosti te izrazito negativno utječe na mentalnu svježinu i koncentraciju gradskih zastupnika, što srozava razinu i ozbiljnost rasprava te narušava ugled Gradske skupštine Grada Zagreba”.

Pored navedenog, Goluža predbacuje predsjedniku Klisoviću “da je odbijanjem prijedloga oporbe da se sjednica prekine u 23 sata i nastavi sljedećeg jutra u 10 sati, prekršio Odluku Stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19. Time je Klisović gradske zastupnike, gradonačelnika i njegove zamjenike, pročelnike gradskih ureda i službenike Gradske skupštine svjesno izložio riziku obolijevanja od zarazne bolesti te istodobno uputio lošu poruku javnosti″.

Slijedom toga, Peternel poručuje da zastupnici Domovinskog pokreta poštuju volju građana te da skupštinska većina ima pravo na predsjednika.

“Gospodin Klisović je njihov izbor, relativno korektno obavlja svoju dužnost i ne vidimo razloge za pokretanje opoziva, a pogotovo pod argumentacijom kršenja epidemioloških mjera. Domovinski pokret kontinuirano negoduje zbog nelogičnih i vrlo često apsurdnih COVID mjera propisanih od strane nelegitimnog stožera pa shodno tome ne možemo kao argumentaciju za pokretanje postupka smjene prihvatiti kršenje mjera Stožera”, navodi Peternel.

Podsjeća i da je Domovinski pokret podržao inicijativu Mosta za referendum “Dosta stožerokracije” te sudjelovao u prikupljanju potpisa. Zbog toga ga još više začuđuje ovaj potez usmjeren protiv Klisovića.

“Most mora odlučiti jesu li protiv stožerokracije, protiv COVID potvrda, ili za smjene zbog nepoštivanja stožerokracije. Mi zastupnici Domovinskog pokreta nećemo sudjelovati u populističkim akcijama u svrhu prikupljanja jeftinih političkih bodova, a koji građanima ne donose nikakav boljitak.

Kao oporbeni zastupnici i dalje ćemo kritizirati poteze vladajućih koje smatramo lošima, predlagati vlastite inicijative, ali i podržavati ono što smatramo dobrim i korisnim za građane grada Zagreba”, poručio je Igor Peternel.


Komentari