SVE JE IZNIO NA ČISTAC! Grbin objasnio zašto je izbacio neke članove stranke: ’Završit će stranački sukobi i svađe’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon izbacivanja određenih članova iz SDP-a, oglasio se i predsjednik stranke, Peđa Grbin. 

Rekao je kako je u utorak završio rok od 45 dana od raspuštanja gradskih organizacija u Zagrebu i Slavonskom Brodu te je od tada provedena ponovna evidencija članstva.

“Protekom od 45 dana, članstvo u stranci prestalo je i nekim članovima Kluba zastupnika SDP-a, kao što su Rajko Ostojić, Nikša Vukas, Zvane Brumnić, Marina Opačak Bilić te bivšem predsjedniku Gradske organizacije u Zagrebu, Gordanu Marasu. Odluka da im se ne produži članstvo je politička odluka, koja je prije svega posljedica njihovog rada na vodećim dužnostima u stranci te nereda koje su i ostavili iza sebe, a čije posljedice stranka osjeća i dan-danas. Odluka je donesena kako bi završili stranački sukobi i svađe zbog kojih se SDP ne može posvetiti kvalitetnom radu i izradi nužnih politika i rješenja za građane i Hrvatsku”, ističu potom.

Otkrili su i kako je u dvije organizacije SDP-a, u Zagrebu i Slavonskom Brodu, dosad bilo otprilike upisano 5.000 članova, no mnogi su bili fiktivni članovi. Sada ih ostaje oko 2.000 tisuće.

Među njima su, govori Grbin, oni članovi i članice s vizijom i kvalitetnim idejama kako osigurati da se stranka napokon počne baviti temama koje su građanima i građankama Zagreba bitne. “Vjerujem da nam je svima u zajedničkom interesu da jačamo stranku, njezinu ulogu u društvu i vratimo povjerenje građana kojima je dosta da se bavimo isključivo i jedino samo sobom. Ako nam je cilj bolja Hrvatska, onda i mi kao stranka moramo biti bolji. Zato su ovo nužni koraci i vjerujem da je ova odluka Glavnog odbora bila opravdana”, zaključuje.


Komentari