SVE ‘ČEŠLJAJU’! Policija Šegotu dovela u Slovensku, pretresli mu stan, oglasio se i njegov odvjetnik

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Nakon pretresa njegovog ureda u Zagrebparkingu, bivšeg šefa Gradskih groblja Patrika Šegotu policija je oko 17 sati dovela do njegovog stana u Slovenskoj ulici, i to na još jedan pretres. Šegota je u zgradu dovezen kroz garažu.

Inače, odvjetnik uhićenog Šegote Vladimir Terešak za N1 je ukratko ispričao koje se radnje vrše u vezi s njegovim klijentom. Jutros je uhićen u Dubrovniku, a nakon pretrage vozila prepraćen je u Zagreb, gdje je obavljena pretraga službenih prostorija, a sad i stana. Koliko znamo na teret mu se stavlja kazneno djelo primanja mita vezano uz poslovanje u vrijeme dok je obnašao dužnost direktora Gradskih groblja – rekao je Terešak.

Kako Jutarnji doznaje, Šegotu, koji je direktor groblja bio od kraja 2018. pa do listopada 2020. policija i Uskok sumnjiče da je jednome poduzetniku pogodovao pri dobivanju poslova s grobljima vrijednih oko četiri milijuna kuna, a da mu je ovaj zauzvrat platio oko 670.000 kuna.

Njegov odvjetnik napominje da je Šegota vjerojatno slutio da mu se sprema uhićenje. “Prije dva mjeseca mi je potpisao punomoć, nismo tad puno razgovarali, pretpostavljam da je očekivao da bi do ovoga moglo doći”, dodao je i rekao da će sutra znati više.

“Više ćemo znati sutra na ispitivanju, radi se o famoznim kućicama za prodaju cvijeća i građevinskim radovima vezanim uz tvrtku pokojnog poduzetnika Nenada Bukovca.

Otkrio je i hoće li još netko biti priveden te jesu li poznati svjedoci. “Nisu mi poznati svjedoci, ali koliko znam iz medija, pet osoba je privedeno, a među ostalim i sestra Šegote. A sa sestrom nisam u kontaktu, a sad idem klijentu na pretragu i dogovorit ćemo strategiju”, zaključio je Terešak.
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

 


Komentari