SVAĐA ZBOG TOMAŠEVIĆA! Goluža ga napao, a građani ga branili: ‘Dok je trajao banditizam, svi ste čkomili, a sada svi zdušno pljuckate’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Povodom godinu dana pobjede na lokalnim izborima, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je da su promijenili model upravljanja Gradom, da se više poslovi u Zagrebu ne dodjeljuju i ljudi ne zapošljava po stranačkom ključu ili podobnosti.

Dodao je i da su financijski stabilizirali Grad koji smo preuzeli na rubu provalije istaknuvši da imaju najmanji deficit u zadnjih pet godina te da rade velike promjene u gospodarenju otpadom.

“Zbog toga što radimo velike promjene, imamo i velike otpore. Ali nema tih pritisaka i prijetnji zbog kojih bi odustali – građani su nas izabrali jer su htjeli pravu promjenu i to isporučujemo, korak po korak”, poručio je gradonačelnik Tomašević.

U komentarima mu se među prvima javio zastupnik u Skupštini, Trpimir Goluža.

“Istina je da je Grad nikad zmazaniji, trava nikad nepokošenija, stopirane sve javne nabave, gradskih investicija nikad manje, gradska birokracija nikad sporija… A o Plinari, Srebrnjaku, KB Sveti Duh i dr. da i ne pišem. Jedino vam PR radi na maksimalno!”, napisao mu je Goluža.

Tomašević mu na tu poruku nije odgovorio. Neki su se složili s Golužom, ali bilo je i onih koji su gradonačelnika branili.

“Dok je trajao banditizam, bio je grad prljav, snijeg u gomilama, opći kaos i svinjac, fontane za “pranje”, nizale su se kao po traci, svi ste čkomili, a sada svi zdušno pljuckate..”, odgovorio mu je jedan Zagrepčanin pod imenom Moj Pelješac. 

Goluža se odmah s njim upustio u raspravu. “Čini mi se da Vi ne živite u Zagrebu. Pogledajte kako izgleda parking u centru grada u neposrednoj blizini autobusnog kolodvora. Sramota! Plaćamo najviši prirez u državi, a Grad Zagreb trenutno nema bitumena niti asfalta. Možda je i za to kriv Bandić?!”, nastavio je Goluža.

Muškarac mu je uzvario da živi u Zagrebu, dvije tramvajske stanice od trga. “Za to kako Zagreb izgleda danas nije kriv gradonačelnik Tomašević. A za “5,” minuta ništa se ne može učiniti a da bude kvalitetno……. Banditizam je 20 godina sustavno uništavao Zagreb i to su činjenice”, nastavio je muškarac.

Golužin odgovor nije trebalo dugo čekati: “Pravi ste Možemoist, konstantno kmečanje i pozivanje na Bandića neće puno pomoći Zagrepčanima. Bandićem i njegovim jatacima i rabotama nek se bave nadležne državne institucije, a Tomašević nek zasuče rukave i počne se baviti Zagrebom. Nismo ga izabrali da kmeči i proziva Bandića nego da Grad učini ljepšim, uređenijim i efikasnijim, a život u njemu boljim.”

U njihovu raspravu uključili su se i drugi, oni za i oni protiiv Tomaševića. Moj Pelješac je Goluži ponovno odgovorio: “Otom potom tko kmeči…..nisam član niti jedne stranke niti jedne stranke a normalnom čovjeku nije potrebno nikakvo članstvo da vidi što se događalo godinama ….zdravi bili….svatko ima pravo na svoje mišljenje i komentar”.

Goluža mu i ovaj put nije ostao dužan: “Da pratite rad Gradske skupštine Grada Zagreba čuli biste i to opetovano. Na svakoj, osim prvoj konstituirajućoj sjednici, gradonačelnik kmeči i poziva se na ostavštinu Bandića i njegovih BM365 i HDZ-a. Već je bilo 12 sjednica Skupštine, tako da je to već postalo irotantno”.

Ostali Zagrepčani nastavili su raspravu s Golužom. Optužili su ga da Tomaševiću želi neuspjeh, a on im je odgovorio: “Griješite, ja im fakat želim uspjeh. Ali vidim da ne znaju pa im sugeriram da se mane ideoloških igrica i zatraže pomoć od onih koji znaju. Takvih ima u Zagrebu, vjerujte mi.”

Komentari