Što se krije iza fizičkog obračuna u Vinogradskoj bolnici? Plenkovićeva miljenica iznijela svoju stranu priče

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Zamjenica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec pojasnila je neuobičajenu situaciju koja je nastupila u srijedu ujutro.

Istaknula je kako je došlo do fizičkog sukoba, ali ne njenom krivicom te da je ona bila napadnuta, doznaje Direktno.hr. Objasnila je kako je točno došlo do nezgodne situacije.

“Što se dogodilo spornog dana? Ništa, pozvala sam na sastanak djelatnike koji nisu izvršili jako važan zadatak vezan rokom, a bitan je za projekt Radiološki edukacijski centar (propustili su u roku objaviti odluku) Dok se dvoje ispričalo zbog neizvršenja zadatka, Mia Primorac, voditeljica Odjela nabave medicinskih proizvoda, je počela meni verbalno oponirati i pritom izvadila mobitel kako bi sve to snimila, što nisam htjela dopustiti. U tom smislu krenula sam uzeti njen mobitel iz ruke, a ona je meni zadala udarac u ruku, ostala sam zatečena i u nevjerici. S njom nisam ostvarila nikakav fizički kontakt, a pogotovo je nisam udarila ili ogrebala. Nakon toga je ona sukladno zamolbi jednog od prisutnih napustila prostoriju i odjurila Ravnatelju, a koliko znam nakon toga i liječniku te istovremeno pozvala policiju i novinare”, rekla nam je Zadravec.

U nastavku je istaknula kako Povjerenstvo nije postupalo po pravilima postupka. “S obzirom na dosadašnji tijek i praćenje medija, a s obzirom na to da se slična priča događala prije dvije godine predstojniku jedne naše klinike KBC-a Sestre milosrdnice u kojoj je Povjerenstvo postupalo sukladno pravilima postupka, što ovdje nije slučaj, bila sam prisiljena u cijelu ovu, po meni doista minornu nezgodnu situaciju, uključiti i odvjetnički tim Odvjetničko društvo Rabar Visković. Oni će u moje ima na sudu zatražiti zadovoljštinu od svih subjekata, medija koji objavljuju neistine i ostalih sudionika koji su učinili štetu mom ugledu, liku, djelu, radu i kako stručnom tako i privatnom”, rekla je sugovornica.

“Doista mi nije jasno tko sam ja da cijela hrvatska javnost iščitava sve što se sa mnom događa. U priopćenju kojeg sam poslala u četvrtak dala sam naslutiti da postoje novinari koji su zaduženi za praćenje mog privatnog i poslovnog života i iznošenja raznih neistina, dok u državi postoje važni problemi o čemu bi novinari trebali pisati”, kaže Zadravec.

Prema neslužbenim informacijama radi se o političkom obračunu gdje ravnatelj Mario Zovak navodno pokušava iskoristiti sam događaj kako bi preko rada Povjerenstva o unutarnjem nadzoru i kontroli, naštetio ugledu prof. Zadravec.

Povjerenstvo se po nalogu ravnatelja Zovka sastalo gotovo u tajnosti, dok službeni pozivi svjedocima nisu bili dostavljeni. Nakon što su usmeno dali iskaze u zapisnik, isti im nisu pročitani i predani na potpis, nego su pozvani dostaviti svoje iskaze naknadno. Iskazi svjedoka događaja bili su gotovo istovjetni i govore u prilog prof. Zadravec. Naknadni pisani iskazi podložni su manipulaciji od strane Povjerenstva pod kontrolom ravnatelja, ističe izvor portala Direktno.

Nepravilnosti iz rada Povjerenstava upućuju na scenarij koji se već odigrao u smjeni prof. Miroslava Harjačeka kada je također ravnatelj Zovak zbog osobne netrpeljivosti koje je imao prema prof. Harjačeku riješio preko rada Povjerenstva koje se u svom radu ne vodi zakonskim aktima (npr. Zakon o upravnom postupku), nego isključivo interesima ravnatelja Zovka, doznaje Direktno,.


Komentari