‘ŠTO JE S LJUDIMA KOJI ŽIVE U KONTEJNERU U ZAGREBU?’ Peđa Grbin prozvao Vladu zbog nepravde

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin smatra da Vlada nije pružila jednaku pomoć svim građanima stradalima u potresu. U podmirivanju računa za struju ostali su zakinuti građani Zagreba koji trenutno borave u kontejnerima.

Prema odluci Vlade, građani četiri grada i deset općina Sisačko moslavačke županije, te dvije općine Zagrebačke županije bit će oslobođeni plaćanja troškova električne energije i pristojbe HRT-a do kraja ožujka.

Grbina je zanimalo zašto su zanemareni građani s prebivalištem u gradu Zagrebu ili Krapinsko-zagorskoj županiji, koji se također u kontejnerima griju na struju. S obzirom na hladnu zimu i nemogućnosti za alternativnim oblicima grijanja, računi koji im dolaze su ogromni.

Grbin je naveo primjer obitelji kojoj je razlika računa za struju iznosila četiri tisuće kuna. Međutim, na svoj upit nije dobio odgovor.

“Odgovor premijera nisam dobio. On je odgovarao 4 minute, a na taj se dio nije referirao. Zato i dalje inzistiram kako će se pomoći građanima potresa iz ožujka koji još žive u kontejnerima, a računi im rastu”, rekao je Grbin.


Komentari