ŠTO JE PJESNIK HTIO REĆI? Policija objasnila zašto je danas nadgledala Tomaševićevu pressicu, oglasili se iz Možemo!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ususret nedjeljnim lokalnim izborima, kandidati ne miruju. Tako je danas konferenciju za medije održao Tomislav Tomašević, a predstavio je svoj program Digitalnog grada. Međutim, najviše pažnje ukrali su policajci koji su primijećeni u njegovoj blizini.

Mnoge je zato, očekivano, zanimalo nalazi li se pod posebnom policijskom zaštitom, na što je dao nejasan odgovor.

“To morate pitati policiju, mi se time ne bavimo, za to postoje institucije. Postoji komunikacija između nas i policije o sigurnosnim rizicima, ali to morate pitati njih”, rekao je.

Zato smo se obratili Policijskoj upravi zagrebačkoj, ali ni njihov odgovor nije puno jasniji. U cjelosti prenosimo što su nam napisali. “Poštovani, vezano uz Vaš upit izvješćujemo kako policija poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a unutar redovnih aktivnosti odnosno zadaća”.

O svemu su se oglasili iz platforme Možemo!. Njihov koordinator kampanje Gordan Bosanac rekao je za Index da Tomašević zasad nema službenu pratnju. “Kako smo dobili informaciju od Policijske uprave zagrebačke, riječ je o preventivnim opservacijskim aktivnostima tijekom kampanje”, poručio je.

O svemu se na konferenciji Stožera u srijedu oglasio i Davor Božinović, a njegov odgovor vrlo je sličan onome koji smo dobili od policije. “Impresioniran sam vašim interesom za epidemiološku situaciju, a na to pitanje mogu odgovoriti da policija poduzima i uvijek će poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pogotovo unutar svojih redoviti aktivnosti, odnosno zadaća”, rekao je Božinović.

Inače, kako bismo razjasnili odgovor, PUZ smo pokušali kontaktirati i telefonski, ali do objave članka  nisu nam se javili.

Nakon toga Jutarnji list piše da je od dobro obaviještenog izvora doznao kako policija ne štiti čelnike stranke Možemo!, u smislu da oni imaju fizičku zaštitu kao štićene osobe, međutim da je u sklopu redovnih aktivnosti policije povećana prisutnost policije na skupovima stranke Možemo! iz preventivnih razloga, odnosno kako bi se spriječilo da netko na tim skupovima izazove incident.

Dakle, ne radi se o nikakvoj sigurnosnoj procjeni ili tajnoj informaciji, prema kojoj je zaključeno da postoji bojazan da netko planira nauditi Tomaševiću i čelnicima Možemo!, već je policija na osnovi javno dostupnih podataka, a riječ je uglavnom o komentarima na društvenim mrežama, zaključila kako JE potrebno da se poveća budnost na konferencijama za medije stranke Možemo!, kako bi se spriječio neki mogući izgred.


Komentari