ŠTEDI SE! Tomašević stopirao javnu nabavu u Zagrebu, pa objasnio na što se to točno odnosi

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u ponedjeljak je pročelnicima gradskih upravnih tijela poslao uputu u kojoj navodi da se zbog štednje obustavljaju svi postupci javne nabave te da se neće pokretati novi.

“Radi mjera štednje, odnosno smanjenja proračunskih rashoda Grada Zagreba, obavještavaju se sva gradska upravna tijela da se do daljnjeg obustavljaju svi postupci javne nabave i postupci jednostavne nabave koji su u tijeku te se neće pokretati novi postupci javne niti jednostavne nabave”, navodi se u dokumentu.

Vezano za taj dopis, vrlo brzo su se oglasili iz Ureda gradonačelnika kako bi razjasnili pojedinosti.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:


“U vezi s dopisom gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića od 7. lipnja 2021., kojim se daje uputa o obustavi postupaka javne i jednostavne nabave gradskih upravnih tijela ističemo kako je uputa dana u cilju racionalizacije trošenja sredstava proračuna Grada Zagreba i odnosi se isključivo na gradska upravna tijela, dakle ne na Zagrebački holding d.o.o. i ovisna trgovačka društva, kao niti na ustanove kojima je osnivač Grad Zagreb. Time se ne dovodi u pitanje funkcioniranje komunalnih službi te odgojnih, obrazovnih, zdravstvenih, socijalnih i svih drugih ustanova. Od obustave su također izuzeti i postupci gradskih upravnih tijela koji su financirani ili sufinancirani sredstvima Europske unije, te koji su opravdani. Svi postupci javne nabave dovršit će se u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi”, objasnili su iz Ureda.

Komentari