STANJE SKLONIŠTA, OBNOVA ŠKOLA…SDP ima najviše pitanja za iduću sjednicu Gradske Skupštine, a evo tko će još ‘rešetati’ Tomaševića

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Iduća sjednica Gradske skupštine najavljena je za 28. travnja, a već je poznato kao će HURO i u druga U ime obitelji tražiti moratorij na odluku o ukidanju mjere roditelj-odgojitelj zbog sve većeg poskupljena namirnica i energenata. Moratorij na odluku tražit će ususret 1. svibnju kada i formalno prestaje postojati mjera roditelj – odgojitelj.

Također, već je i poznato da će se potvrditi imenovanja u Povjerenstvo za zaštitu od nasilja u obitelji, a o kojem smo pričali s članicom Radom Borić, a tekst možete pročitati ovdje.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Također, gradonačelnik Tomašević, objavljeno je na stranicama grada, verificirao je pristigla pitanja zastupnika uoči iduće sjednice.

Tako najmlađu gradsku zastupnicu iz redova stranke BM 365 – Stranka rada i solidarnosti Luciju Topolovec zanima statistika posjećenosti kulturnih ustanova kojima je osnivač Grad Zagreb, ali i što se događa sa stipendijama za studente koji se obrazuju za umjetnička zanimanja.

Foto: Grad Zagreb

Bivši ministar energetike i zaštite okoliša Slavena Dobrovića, a sada zastupnik iz redova MOSTA, postavit će pitanje gradonačelniku Tomaševiću vezano uz zbrinjavanje dodatnih količina reciklabilnog komunalnog otpada i pitanje vezano uz zbrinjavanje dodatnih količina biorazgradivog otpada od 1. 7. 2022.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

SDP-ovu zastupnicu Dinu Vasić, koja je svojedobno bila zamjenica Jošku Klisoviću na izborima za gradonačelnika, zanimat će pitanje centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (CUPOVZ), ali i sanacija raskrižja ulica Jazbine i Markuševečka cesta.

Foto: N1 Screenshot

Također, SDP-ov Renato Petek postavit će gradonačelniku Tomaševiću pitanje vezano uz radove konstrukcijske obnove ili izgradnju novih te dogradnju školskih objekata koji su stradali u potresu te troškove prijevoza učenika u druge škole.

Foto: facebook/ Renato Petek

Posljednje od verificiranih pitanja dolazi isto tako iz redova SDP-a. Davorka Moslavac Forjan imat će pitanje za gradonačelnika. Na sjednici 28. travanja zanimat će je pitanje vezano uz izradu planskih dokumenata u području civilne zaštite, ali i postavit će pitanje vezano uz stanje i lokacije atomskih skloništa.

Foto: Zagreb.hr

Komentari