Srebrnjak još nema ravnatelja, Boro Nogalo: ‘Nastavlja se horor iz najgorih mora’

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Ni nakon četvrtog sastanka Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak, novi ravnatelj nije izabran. Kako HRT prenosi – natječaj je poništen.

Sve se vraća na početak, a bivši ravnatelj Boro Nogalo kaže da se iz bolnice izvlači novac te da se razmatra pripajanje Dječje bolnice Srebrnjak bolnici Sveti Duh.

“Zabranjeno nam je da govorimo što je bilo na sastanku pa ja sada istupam kao sindikalni povjerenik kojemu nije jasno zašto su u ovoj našoj novoj Hrvatskoj toliko tajno postupa. Naše je Upravno vijeće postalo tajno, nabrzaka zakazuje tajni sastanak, dnevni red je tajni, a čuo sam i da je odluka tajna te da ne smije znati”, iznosi, nakon sastanka, Boro Nogalo.

Naglašava, također, da protiv takvog postupka prosvjeduje i kao sindikalni povjerenik, ali i kao član Stručnog vijeća te kao jedna od tri osobe koje su se javile na natječaj.

“Na Srebrnjaku se nastavlja horor koji nisam očekivao ni u najgorim morama. Do kada će ovaj teror trajati – na to će pitanje odgovor trebati dati premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Milan Bandić. Translatajcijski projekt ide dalje, ali nezadovoljstvo svih djelatnika prijeti eskalaciji. Pokušavamo to spriječiti u prvom redu zbog dobrobiti pacijenata” kazao je Nogalo novinarima ispred bolnice na Srebrnjaku.

Podsjećamo, odlukom Upravnog vijeća bolnice s dužnosti ravnatelja Srebrnjaka smijenjen je Boro Nogalo, kojeg je nakon smjene podržao dio zaposlenika Srebrnjaka. Zdravstvena inspekcija nije utvrdila nikakve nezakonitosti u bolnice Srebrnjak, uključujući i navodno nadriliječništvo za koje su Nogala teretili Grad Zagreb i Upravno vijeće.

Komentari