Sonja Čikotić nova je saborska zastupnica Mosta

Sonja Čikotić, bivša glavna savjetnica ministra uprave i zamjenica ministara regionalnog razvoja i fondova Europske unije u 13. Vladi RH, postaje nova saborska zastupnica Mosta te dolazi na mjesto Miroslava Šimića, koji se planira posvetiti poduzetništvu i lokalnoj organizaciji.

 „Kao što sam najavio, od 1. travnja stavljam svoj saborski mandat u mirovanje, zbog obaveza u osječkoj tvrtki Karolina, no ostajem potpredsjednik Mosta i aktivno ću djelovati u osječkoj, odnosno slavonskoj organizaciji. Predsjedništvo Mosta odlučilo je da će me u Saboru zamijeniti Sonja Čikotić, koja je bila druga na listi Mosta u IV. izbornoj jedinici i osvojila najviše preferencijalnih glasova. Siguran sam da će na temelju svog iskustva u privatnom i u javnom sektoru vrlo dobro snaći u novoj ulozi.“ – izjavio je Miroslav Šimić.

Preko četiri godine na mjestu voditeljice ureda za međunarodnu suradnju, znanstvene i stručne projekte Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku Sonji Čikotić daju temelj za veću posvećenost obrazovanju kroz saborske aktivnosti, uz primaran interes za EU fondove i projekte te javnu upravu. Također, Sonja Čikotić planira svojim radom pružiti veću podršku poljoprivrednicima, budući da ima iskustva i u tom sektoru.

„Drago mi je što ću svoje znanje moći upotrijebiti za dobrobit građana kroz saborske dužnosti. Most je opcija koja prepoznaje važnost konkretnih poboljšanja i promjena, kojima država mora pokrenuti naše ljude na ostanak u domovini. Nadam se da ću svojim radom postići bolje životne uvjete za brojne ljude, posebno mlade koji su motivirani ovdje ostvariti svoje ambicije. Svakako želim da Slavonija, iz koje potječem, dobije potporu koju zaslužuje, a ne samo obećanja o projektima koja se nikada ne ostvare.“ – izjavila je Sonja Čikotić.


Komentari