SMS poruke otkrivaju zapošljavanje preko veze? ‘Napravi to da me ne maltretiraju pokrovitelji’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Dan nakon izbornog debakla Milana Bandića na parlamentarnim izborima, nastavljen je proces u aferi Agram.

Kako piše Telegram, tereti ga se, zajedno sa suoptuženicima, za sporna zapošljavanja u gradskoj upravi, sumnjive zamjene zemljišta, nezakonito korištenje službenih automobila, malverzacije prilikom zbrinjavanja otpada i ostalo.

Time je Grad navodno oštećen za oko 23 milijuna kuna.

Danas je sudsko vijeće pokušavalo rasvijetliti je li Tihana Colić, inače prijateljica poduzetnika Petra Pripuza i nekadašnja poslovna suradnica bivšeg šefa Zagrebačkog Holdinga Slobodana Ljubičića, nezakonito dobila posao u Gradskoj plinari Zagreb koje je, smatra USKOK, izmišljeno samo za nju. Pripuz je to, sumnja USKOK, tražio od Ljubičića koji je sve spustio do Ante Dodiga, a suglasan je navodno bio i sam Bandić.

Iako je u rujnu 2018. priznao da je Tihana Colić doista zaposlena mimo zakona, Dodig je danas djelomično promijenio priču uvjeravajući da su imali potrebu za pomoćnicom direktora i to baš njezinih kvalifikacija – inženjera brodogradnje s iskustvom u marketingu.

Uz promjenu svjedočenja, banalizirao je potpuno i poruke koje su istražitelji pronašli u njegovom mobitelu. Ljubičić mu je tih dana napisao: “Zovi Tihanu i potpišite da me više ne zivkaju. Ako ti bude trebala suglasnost pošalji da ju potpišem da me više ne zivkaju”, napisao je Ljubičić, no Dodig danas tvrdi da se te poruke ne sjeća.

Ništa sporno nije vidio ni u poruci u kojoj mu Ljubičić nakon nekog vremena piše: “Za Colić mijenjaj papire da bude zamjenica ili može biti umjesto tebe. Biraj!” Dodig je pokušao uvjeriti sudsko vijeće da su se on i Ljubičić tako zezali.

Isto obrazloženje ponudio je i kada mu je predočena poruka u kojoj mu Ljubičić piše: “J…š gazdu, napravi to što traže!”, kao i slijedeća: “Ajd ne zaj…..j, napravi to da me ne maltretiraju pokrovitelji”. Tko su pokrovitelji iz ove poruke Dodig tvrdi da ne zna.

Da je baš Dodig od njih tražio da zaposle Tihanu Colić potvrdile su danas Vesna Bradač i Dubravka Vidić koje su bile zadužene za kadrovska pitanja u Gradskoj plinari Zagreb. Opisale su kako je najprije došao nalog za zapošljavanje pomoćnika direktora Plinare, a zatim i zahtjev da se na tom mjestu zaposli upravo Tihana Colić.

Bilo kako bilo Tihana Colić zapošljava se u siječnju 2014. Gradskoj plinari, a već u svibnju odlazi u upravu Zagrebačkog holdinga. U ožujku 2016. u Gradskoj plinari postaje direktorica. Zamijenila je na toj funkciji upravo Dodiga koji je nekoliko mjeseci ranije uhićen zajedno s Bandićem.

“Na žalost, naknadno sam doznao da su Ljubičić i Tihana Colić bili u poslovnom odnosu. Da sam to znao ranije vjerojatno do ovoga ne bi došlo”, rekao je još Dodig. Dodao je kako s Petrom Pripuzom o Tihani Colić nikada nije razgovarao.

Situacija u sudnici tijekom cijelog svjedočenja Ante Dodiga bila je prilično bizarna jer ga o ranijoj nagodbi s USKOK-om nitko nije smio pitati. Naime, Vrhovni sud RH još nije odlučio može li ona biti zakonit dokaz u ovom procesu.

Je li ovo konačan kraj Milana Bandića? Dobio je manje glasova negoli je zaposlenih u gradskoj upravi


Komentari