Smijenjena članica koja nije dala glas Bandićevom kandidatu za šefa Srebrnjaka

Četvero kandidata za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak ponovno će u ponedjeljak biti saslušano pred članovima Upravnog vijeća (UV) bolnice, s obzirom na to da je član UV-a Milivoj Novak danas prvi puta sudjelovao na sjednici, neslužbeno se doznaje u petak.

Prema neslužbenim informacijama, na današnjoj je sjednici predsjednica UV-a Ana Stavljenić-Rukavina smijenila članicu UV-a Gabrijelu Subašić koja na sjednici održanoj jučer svoj glas nije dala gradonačelnikovu kandidatu Draganu Koroliji Mariniću, već je bila suzdržana, a na njeno mjesto će biti imenovana nova osoba.

Prema statutu bolnice, prijedlog za opoziv člana Upravnog vijeća može podnijeti predsjednik UV-a ako se član ne pridržava uputa i smjernica osnivača, ako sudjeluje u donošenju nezakonitih odluka ili onih koje nanose štetu bolnici (materijalnu i nematerijalnu, a na to je bio upozoren) i ako zanemaruje obveze člana UV-a.

Novi ravnatelj Srebrnjaka ipak nije izabran, neki članovi Upravnog vijeća nisu se pojavili


Stavljenić-Rukavina rekla je kratko Hini da će se o današnjoj sjednici javnosti oglasiti priopćenjem tijekom dana.

Za mjesto ravnatelja Srebrnjaka natječu se, uz smijenjenog ravnatelja Bore Nogala, dvije liječnice iz Srebrnjaka Mirjana Turkalj i Romana Djerdja Juraški, te Dragan Korolija Marinić.

Smijenjeni ravnatelj Boro Nogalo u izjavi novinarima u petak je ocijenio da se u postupku izbora pogoduje Koroliji Mariniću, bivšem dugogodišnjem članu SDP-a, koji je prešao u Stranku rada i solidarnosti Milana Bandića, a iz nje se ispisao u prosincu 2019. godine.

“Farsa se nastavlja, forsira se jedan kandidat, doktor Korolija, kandidat koji jučer nije prošao na glasovanju. Jučer nije izabran i danas se članica, koja jučer nije glasala, smjenjuje i dovodi se nova članica koja će valjda glasovati kako se kaže”, rekao je Nogalo.

Sporno mu je da se za ravnatelja bira “netko sa strane”, a ne iz Dječje bolnice iz koje je troje kandidata za mjesto ravnatelja. Pritom, ističe Nogalo, Korolija Marinić uopće nije pedijatar. “Mene smeta da se favorizira osoba koja dolazi sa strane, a da nitko iz ove bolnice nije dostojan da vodi ovu priču”, kaže Nogalo.

Smijenjeni ravnatelj smatra da Koroliju Marinića za ravnatelja gura grupacija povezana s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem i Stavljenić-Rukavinom koji su, podsjeća Nogalo, u povjerenstvu za gradnju bolnice u Blatu.

Projekt Dječjeg centra za translacijsku medicinu na Srebrnjaku smeta bolnici Blato, ustvrdio je Nogalo dodavši da se “Blato forsira, a nema još ništa”. Znamo da je 40 godina Blato fatamorgana, ustvrdio je.

Kujundžićevoj imovini nema kraja? U Novom Zagrebu ima zagonetnu parcelu koja nije u imovinskoj kartici

Komentari

loading...
-->