Skuplji parking za novu Bandićevu kampanju? ‘Netransparentno trošenje, preplaćivanje poslova, politička trgovina s koalicijskim partnerima i dijeljenje gradskoga novca u svrhe raznih kampanja’

Od danas nam je parkiranje na području Grada Zagreba, odlukom gradonačelnika Milana Bandića, dvostruko skuplje. No, to nije sve jer je isto tako, odlukom gradonačelnika, produženo i vrijeme naplate parkiranja. Kao i dosadašnje promjene u cijenama parkiranja, i ova je odluka donesena bez ikakve prethodne javne rasprave niti ikakve suvisle analize vezane uz pitanje parkiranja na području Zagreba, ističu iz Građansko-liberalnog saveza (GLAS).

Nesuvislost ovakvoga postupanja možda najbolje podcrtava činjenica da su dnevne, mjesečne i godišnje karte ostale na istoj razini. Konkretno, to znači da će oni koji imaju parkirnu karticu prve zone za 100 kuna mjesečno i dalje moći parkirati po čitavome gradu (bez obzira gdje stanuju), dok će njihovi manje sretni sugrađani za tu cijenu moći ostaviti automobil osam sati na parkiralištu te iste zone.  

I dok su prethodnih godina iz gradske uprave ili gradske tvrtke Zagrebparking znala još i dolaziti nemušta opravdanja mijenjanja cijena parkinga poput onih da se tako „uvodi reda“, ovaj put i to je izostalo. Nažalost, razlozi ovakve odluke vjerojatno leže u teškom stanju gradskoga proračuna, koji je u minusu od preko 300 milijuna kuna. Netransparentno trošenje, preplaćivanje poslova, politička trgovina s koalicijskim partnerima i dijeljenje gradskoga novca u svrhe raznih kampanja Milana Bandića sve više uzimaju svoj danak. 

Posebno tragičan je potpuni izostanak ikakvih pokušaja da se sustavno i zdravorazumski riješi pitanje naplate parkiranja u našemu gradu. Poruka gradonačelnika Bandića i ovoga puta, kao i svih prethodnih godina, je jasna: „Ja i samo ja odlučujem o svemu u gradu, a ako vam se ne sviđa, slobodno odite“, u Njemačju, Irsku, potpuno svejedno. 

Danas nam je svima gradonačelnik Bandić poskupljenjem parkinga poželio dobro jutro. Nadamo da će se svi oni još nisu, nakon ovako dobrog jutra, konačno probuditi i shvatiti da ovim poskupljenjima plaćamo dubioze iz Bandićevih izbornih kampanja ili će im opetovano utjeha biti u tome što dolaze novi predsjednički izbori i kampanja u kojoj će ponovno Milan Bandić besramno koristiti gradske resurse kako bi postao gradonačelnik Hrvatske, zaključuju iz GLAS-a.


Komentari