ŠKORO ULAZI U BITKU ZA ZAGREB? Poručio: ‘Spreman sam biti kandidat za gradonačelnika, a Most pozivam na razgovor’

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Predsjednik Domovinskog pokreta i saborski zastupnik Miroslav Škoro u ponedjeljak je najavio kako će njegova stranka imati svog kandidata na nadolazećim lokalnim izborima u Zagrebu.

Ako bude trebalo spreman sam to biti i ja. U Zagrebu smo na prošlim izborima dobili 14,5 posto. Danas smo utemeljili podružnicu Grada Zagreba i 17 ogranaka”, rekao je Škoro za RTL. Za dogovor s Mostom tvrdi da je još uvijek na stolu.

“Probali smo u nekoliko navrata razgovarati, ali nije bio pomaka jer su oni tražili ekskluzivitet. Politika je umijeće mogućega, a ne trgovina. DP je spreman izaći na izbore sam i u Zagrebu, i u cijeloj Hrvatskoj. Imamo plan do kraja tjedna napraviti svih 21 podružnicu”, objasnio je.

Most nas je doveo do zida, istaknuli su kandidata i sad mi to moramo prihvatiti. Mislim da oni imaju puno boljih kandidata među sobom da zajednički srušimo duopol SDP-a i HDZ-a. Mi bi trebali imati jednog kandidata jer ako će biti više kandidata zna se kome to ide na ruku”, rekao je Škoro.

I ovom prilikom ih pozivam na razgovor”, dodao je. Na pitanje o trenutnoj epidemiološkoj situaciji tvrdi kako treba slušati stručnjake.

”Ono što ja znam o znanosti čini mi se da te mjere mogu postati samo strože. Sada smo u fazi zatvaranja koja je uvjetovana političkim odlukama. Vlada koja za sve krivi narod sigurno će posegnuti za novim mjerama, a bojim se da mi to ekonomski nećemo izdržati”, kaže Škoro.

“Ja se ne bih petljao u rad Stožera. Ako je neko premijer i ministar ne mora značiti da je dobar epidemiolog. Struka treba biti nezavisna. Oni su zakasnili s mjerama. Opet će se uvesti propusnice, a prošli put kada smo ih imali izdano ih je dva milijuna te su se ljudi i dalje kretali”, dodaje.

“Važno je napraviti mjeru. Postoje stručnjaci iz ekonomije, psihologije i drugih grana. Ja jesam doktor ekonomskih znanosti, ali to su pitanja koja treba postaviti gospodinu koji je pobijedio koronu u svibnju. Mi smo najgori u Europi po svim pokazateljima i nemamo gospodarstvo koje je spremno to iznijeti jer imamo deficite, a nikakvih suficita”, zaključio je Škoro.


Komentari