ŠKORO PRIJE ŠUTNJE: ‘Tko je huškač? Ja huškač? Jedino s moje strane je inzistiranje na istini’

Foto: Domovinski pokret

Miroslav Škoro imao je završno obraćanje prije nedjelje: “Danas je zadnji dan ove naše dvotjedne kampanje u drugom krugu za izbor gradonačelnika Grada Zagreba”, rekao je.

“Htio bih komentirati ovo što se dogodilo u našem medijskom prostoru u zadnja dva tjedna. Osnovna riječ koja je obilježila kampanju je – huškanje. Tko je huškač? Ja huškač? Huškanje znači poticati na pobunu i sukobe, huškati se može na rat i na tučnjavu. Jedino što se događalo kad je ova kampanja u pitanju s moje strane je inzistiranje na istini. Istina je da je gospodin Tomašević i platforma Možemo! iznikla iz situacije u kojoj su se okrenule stotine milijuna kuna”, tvrdi.

“Nisam uzeo mrtvački kovčeg i odnio ga pred Ministarstvo kulture. Nisam lupao u lonce, gurao kante za smeće, vršio atak na način da sam se valjao po podu ili vezao za drvo, samo sam sa svojim timom iznosio podatke. Na vama novinarima je bilo i još uvijek je da to zajedno sa mnom provjerite. Bilo je usuglašeno gotovo unisono stavljanje medija na stranu jednog kandidata. I znam da će mnogi od vas kazati da to nisu radili, ali većina je”, kaže.

“Novinari su u svoje slobodno vrijeme, veselja radi, iznosili kojekakve situacije i govorili vrlo ružno o meni. Zatim, dogodilo se nezapamćeno uključivanje vrha politike u kampanju. Predsjednik, premijer, kod nas je to normalno i to naravno nije huškanje”, rekao je Škoro pa nastavio:

“Jedino što sam uspio shvatiti je da sve te strukture povezuje novac bez motike. Oni su se oznojili jedino džogirajući ili igrajući basket, rekao je pa pozvao birače da izađu na izbore, i nazvao to jedinim referendumom.

Foto: DP

“Eto vam sada referenduma umjesto svih onih koji su nam uskraćeni. Svaki glas je bitan, i glas branitelja i obrtnika i prosvjetara i umirovljenika i intelektualaca i radnika, a posebno je bitan glas mladih ljudi!”

“U nedjelju moramo obraniti svoju zemlju, svoj Grad Zagreb, svoj stil života, svoju tradiciju. Izađite na izbore i pokažite da nas još ima, nas koji nismo korumpirani, nas koji nismo dio klijentelističke hobotnice”, kaže.

Upitan o predizbornim anketama, Škoro je rekao da ih ima različitih: “Naše ankete govore da smo mi tu negdje, li-la, u pat poziciji smo. Prema onome što ja vidim, odlučivat će vrlo mala razlika”, rekao je kako smatra da će odaziv na izbore biti dobar.

“I o meni se svašta pričalo. Vidio sam svakakvih fotomontaža na moj račun”, zaključio je Škoro.

Komentari