ŠKORO POVLAČI PRAVNE POTEZE! Priča iza ostavke nije gotova: ’Nadam se da imaju dokumente…’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Donedavni predsjednik Domovinskog pokreta i bivši kandidat za gradonačelnika Zagreba, Miroslav Škoro dao je intervjuu Večernjem listu u kojem se osvrnuo na medijske napise Nacionala, odnosno na neimenovane izvore iz stranke koji su u javnost iznijeli svoje viđenje Škorine ostavke s čela DP-a.

Tvrdi kako se nada da ljudi koji su tu informaciju objavili imaju dokumente jer sve što je izgovoreno morat će obrazložiti Državnom odvjetništvu, Državnom uredu za reviziju, Poreznoj upravi i na sudu. Shodno tome, potvrdio je kako je 29. srpnja Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio kaznene prijave protiv bivšega glavnog tajnika stranke Darija Žepine, predsjednika Nadzornog odbora Krešimira Bubala i članice Nadzornog odbora Ljiljane Vuletić.

“Već sam prije upozoravao na nedostatke i nepravilnosti u organizaciji i materijalno-financijskom poslovanju stranke, ali kako se ništa nije poduzimalo, sada tražim da se utvrdi je li to funkcioniralo prema propisima. Osim toga, predao sam Državnom uredu za reviziju prijedlog za provođenje revizije, a 2. kolovoza Poreznoj upravi da provede porezni nadzor nad strankom”, rekao je.

Pravi razlozi?

Podsjetimo, govorilo se da je Škoro bio prisiljen napustiti stranku zbog financijskih malverzacija, odnosno zbog trošenja stranačkog novca, a s njim povezan i nepriličan odnos sa svojom 25-godišnjom asistenticom Nikolinom Brajković. Ona je navodno peglala stranačku karticu, a istom joj je Škoro navodno kupovao poklone, među njima u skupocjenu narukvicu.

Spominjala se i kupnja 5200 boca Škorina vina od kojeg je on dostavio tek 1200 istih. Inače, Škoro je za sve ovo već ranije rekao kako se radi o neistinama.


Komentari