Škoro posjetio Trnavu i Zagreb usporedio s Europom: ‘Oni to zovu S-Bahn, oni to zovu U-Bahn, mi to zovemo željeznica’

Miroslav Škoro

Miroslav Škoro, kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika grada Zagreba, danas je u zagrebačkoj Trnavi govorio o stanju gradskoga željezničkog prometa i njegovom utjecaju na sigurnost građana te ostale načine prometovanja u gradu i okolici.

„Bitno je da smo mi za samo nekoliko minuta, doslovce šest-sedam minuta, iz Sesveta stigli ovdje u Trnavu, što je dokaz onima koji se koliko-toliko bave željeznicama ili barem gradskim prometom da je to najsigurniji, najbrži i najefikasniji način prijevoza“, rekao je Škoro.

FOTO: DP

Dodao je da je sada vrijeme predizbornih obećanja, ali da on nije čovjek koji obećava, nego koji izvršava, što je vrlo lako provjeriti iz njegova životopisa i svega onoga što je u životu izgradio.

Istaknuo je da željeznička pruga mora prestati biti prepreka kao što je to u Gradu Zagrebu gdje ometa promet u smjeru sjever-jug. „Kada bi ova pruga bila denivelirana, što znači, kada prevedemo, kada bi ju ukopali, što nije problem i za što postoje studije, vrlo bi se brzo i efikasno mogli kretati u gradu Zagrebu i vrlo bi se brzo i efikasno povezali centar grada sa svojim prigradskim naseljima, pa čak i onim dijelovima koji gravitiraju Gradu Zagrebu“, naglasio je Škoro.

„Ono što trebamo napraviti je izabrati osobu koja će to učiniti, trebamo doći u situaciju da, za što će nam dati i novce iz Europske unije, deniveliramo tu prugu i da pruga prestane biti prepreka i da pruga postane poveznica kojom ćemo se i mi i naša djeca brže i efikasnije kretati“, poručio je.

„U gradovima koji su meni uzor i u kojima sam imao priliku živjeti poput Münchena ovakvi načini transporta su nešto što je svakodnevica, oni to zovu S-Bahn, oni to zovu U-Bahn, mi to zovemo željeznica. Ja se nadam da će biti prigode da Domovinski pokret, da moje kolege, posebice prof. Dobrović koji je veliki stručnjak u ovome dijelu, i ja kao budući gradonačelnik, napravimo prvi korak. Kod svake kapitalne investicije važna je vizija, važan je taj prvi korak“, dodao je.

„Treba imati vizije, treba imati hrabrosti, na žalost Zagreb u posljednjih dvadeset godina nije imao kapitalnih investicija, a ovo je jedna investicija koja bi se definitivno isplatila i koja bi donijela boljitak građanima Grada Zagreba. Ovdje svečano u Trnavi obećavam, kada budem u prigodi odlučivati o budućnosti i prometnom razvitku Grada Zagreba, definitivno ću željeznicu koristiti kao najsuvremeniji, najbolji, najkvalitetniji i najbrži način povezivanja dijelova grada“, zaključio je Miroslav Škoro.

Komentari