Škoro o Tomaševićevom Adventu: Bio jedan ruski knez Potemkin, htio je obmanuti caricu pa je pravio siluete

Foto: Facebook

Nezavisni saborski zastupnik Miroslav Škoro na zagrebačkom Tomislavcu održao je konferenciju za medije, a pritom nije štedio gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

“Gomila je problema koje je stvorio i sada je bjelodano da je obmanuo javnost tijekom kampanje, pa ću evo i podsjetiti da je 22. svibnja – meni na tvrdnju da će ukinuti mjeru roditelj odgajatelj – odgovorio da obmanjujem javnost i lažem. Sada svi mogu vidjeti da sam govorio istinu i da sam znao što će napraviti jer je ideološki ostrašćen, ideološki vodi grad Zagreb u krivom smjeru i moje je na to da upozorim”, poručio je Škoro, a nije imao ni lijepih riječi na Tomaševićevu najavu da će građani koji ne odvajaju otpad pravilno morati plaćati veću cijenu.

“Što se tiče odvajanja otpada, Tomašević je uzeo ozbiljnu količinu novaca, oko milijun i sto, dvjesto tisuća kuna, i to preko zelenog telefona, na koji se netko od njegovih ljudi javljao i govorio ljudima da u kantu s plavim poklopcem ide papir, sa zelenim poklopcem komunalni otpad, sa smeđim bio otpad itd”, ustvrdio je Škoro i naglasio da on je za to da se otpad pravilno odvaja, ali ne da se na tome zarađuje.

O Adventu: “Promašen koncepcijski i matematički”

Prokomentirao je i ovogodišnji Advent u Zagrebu te istaknuo da je Tomašević “poput Grinča ukrao Advent Zagrepčanima”.

“Čini mi se da ovo iza nas nije viđeno još 18. stoljeća carske Rusije. Bio je jedan ruski knez koji se zvao Grigorij Aleksandrovič Potemkin i on je, kada je htio obmanuti caricu Katarinu II. nakon rusko-turskoga rata, u novoosvojenim krajevima je pravio siluete zgrada i pastira i selio to po krajevima koje bi ona posjetila kako bi carica povjerovala kako je on učinkovit u izgradnji i obnovi tih krajeva” izjavio je.

Kaže da razlog negodovanja oko Adventa nije činjenica to što je on imao kućicu jer je to njegov ” najveći krimen u životu” te on taj natječaj prozivao i pozivao na promjenu. Škoro smatra da Tomašević pogriješio “koncepcijski i matematički”.

“Čista matematika i logika govore da je mogao uprihodovati 9 ili gotovo 10 milijuna kuna da je zadržao broj kućica koje sada evidentno Zagrebu i Zagrepčanima nedostaju”. kaže.

“Zagrebački advent je nešto što je trebalo napraviti potpuno drugačije, zbog toga što Zagrepčani zaslužuju advent na koji su navikli, onaj koji je bio nagrađivan”, rekao je Škoro i naglasio je i da su Božić predstavlja rođenje Isusa Krista i da je Advent vrijeme iščekivanja njegovog rođenja.

“Sve ovo što nas okružuje, ako malo bolje pogledate, svojim konturama, vizurama i oblicima, je dijametralno suprotno od onoga što bi trebalo biti Božić u Zagrebu”, smatra Miroslav Škoro.

Komentari