Škoro kaže da je ‘dobio kredit od HRT-a kao i svaki zaposlenik’. Javila se Sever: ‘I ja sam ga tražila. Nisam ga dobila’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL, Patrik Macek/PIXSELL

“Kredit sam dobio kao i svaki drugi zaposlenik HRT-a i vratio ga u roku od dvije godine”, izjavio je nedugo nakon debate Miroslav Škoro, dodajući kako će iza sebe ostaviti sve transparentno.

Naime, Tomislav Tomašević je konstatirao kako je čelnik Domovinskog pokreta dobio povlašteni kredit od HRT-a te otpremninu tvrtke Orfej u iznosu od 350 tisuća kuna, što je utvrđeno državnom revizijom.

Nije dugo trebalo da se na Twitteru javi i novinarka HRT-a Maja Sever, koja je “lupila Škori kontru”. Iako je tražila kredit, tvrdi, dobila ga nije.

“Kao ‘stručnjakinja’ za HRT moram podijeliti s vama nekoliko informacija. I ja sam tražila povoljan kredit od HRT-a, a vjerojatno krajem devedesetih. Taj s 2 posto kamate. Imala sam dvoje male djece i pokušavala riješiti stambeno pitanje.


Znala sam da su neki na HRT-u dobili povoljnije kredite, pa sam i ja napisala zahtjev/molbu. Nisam ga dobila. Nismo svi dobivali kredite. Ja, kao i većina zaposlenika, tada smo morali dići normalne bankovne kredite s puno višim kamatama.

– da npr danas dam otkaz na HRT-u ne bih dobila otpremninu. Otpremnina nije stečeno pravo svakog zaposlenika”, napisala je Sever na svom Twitteru.

Škorin kredit iz 1997. godine

Novosti su prije nekoliko dana pisale o Škorinom kreditu. Riječ je o kreditu iz 1997. godine koji je, kako su navele, iznosio 120 tisuća maraka. Odobren mu je uz pet posto kamata. Novosti su također dodale da Škoro tada nije bio zaposlenik HRT-a, nego direktor Orfeja, tvrtke sestre HRT-a.

“Državni ured za reviziju utvrdio je da su kredite dobili i vanjski suradnici HRT-a, a što nije bilo predviđeno općim aktima HRT-a. Naloženo je da se odobravanje stambenih kredita treba obavljati u skladu s odredbama općih akata”, citirale su Novosti dokument revizije i internog izvješća HRT-a te navele da su građani u to vrijeme dobivali kredite s kamatom od 12 ili 14 posto.

Komentari