Sjednica Gradske skupštine započela nakon odgode, oporba negodovala

Ivan Klindić

Trinaesta sjednica zagrebačke Gradske skupštine na kojoj bi zastupnici trebali odlučiti i hoće li usvojiti prijedlog Plana gospodarenja otpadom Grada Zagreba, počela je u četvrtak ujutro s odgodom od oko 45 minuta, na što su negodovali zastupnici oporbe i ustvrdili da je sjednica odgođena jer u dvorani nije bilo zastupnika HDZ-a.

Ovaj događaj izazvao je negodovanje oporbe.

“Oporba radi svoj posao. A vladajući? Mi dolazimo svi na sjednicu u 9 sati. Nema vladajućih i onda nas predsjednik Skupštine obavijesti da počinje u 9,45 sati. Je li to ozbiljan posao? Nije. Skupština počinje u 9 sati. Bilo je dovoljno vremena da se dogovore, da naprave međusobnu trgovinu, da jedni ucjenjuju druge. No, međutim, sada mi ne znamo što se dešava”, rekla je Mrak-Taritaš, predsjednica Kluba zastupnika GLAS – a.

I gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić uputio je kritiku na račun HDZ – a.

“Prvo predsjednik 15 minuta nije došao, a onda nas je obavijestio da sljedećih pola sata nema sjednice. Predsjednik Skupštine vrlo često proziva zastupnike oporbe za dolaske ili nedolaske, a sada vidimo da bez ijednog obrazloženja, bez ikakvog razloga Skupština se odgađa u startu za 45 minuta s obzirom da se niti jedan zastupnik HDZ-a osim predsjednika Skupštine nije na početku sjednice pojavio”, rekao je Mišić te se upitao postoji li možda mogućnost da oko Plana gospodarenja otpadom još uvijek pregovaraju s gradonačelnikom Bandićem.

“To je pitanje koje ćemo saznati. Vidjeli smo da su podnijeli određene amandmane. Mi u Klubu SDP-a ostajemo dosljedni i nećemo podržati Plan gospodarenja otpadom iz više razloga, ali jedan od ključnih je da osim što su izbačene iz Plana dvije lokacije nisu ponuđene alternativne lokacije. Vidjet ćemo kako će proći amandmani HDZ-a i Neovisnih za Hrvatsku”, rekao je Mišić.


Komentari