Sjednica Gradske skupštine: Mikulić predlaže Bandiću da volontira

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić istaknuo je u četvrtak kako HDZ neće, kako je rekao, podržati populistički prijedlog gradonačelnika Milana Bandića da se smanje plaće gradskim pročelnicima, a Bandiću je predložio da krene od sebe i volontira te tako uštedi sredstva na godišnjoj razini.

“Ne, zadnji puta smo to rekli. Ni danas nećemo podržati smanjenje plaća zato što je to čisto populistički potez. Dat ću vam argumente – gradonačelnik je dao prijedlog da se smanjuju plaće određenom broju pročelnika, ali interesantno, nije predložio da se smanje plaće Uredu gradonačelnika i svima koji su tamo. Čisti populizam”, izjavio je Mikulić novinarima u stanci sjednice Gradske skupštine.

Istaknuo je kako u Hrvatskoj postoji niz gradonačelnika i načelnika koji volontiraju, “pa neka gradonačelnik krene od sebe i neka volontira”. “Evo, to je jedan dobar prijedlog kako bi mogli uštedjeti sredstva na bazi godine”, poručio je Mikulić.

HDZ će podržati Bandićev prijedlog Odluke o komunalnom redu

Najavio je, ipak, da će HDZ podržati prijedlog Odluke o komunalnom redu, s obzirom da je Bandić usvojio njihov prijedlog da kaveze oko kanti za otpad ne financiraju građani, nego Čistoća. “Inzistirali smo da kaveze oko kanti ne financiraju građani, nego da financira podružnica. To je usvojeno, ide takav amandman, prema tome tu Odluku ćemo podržati”, rekao je Mikulić.

Besmislenim, naime smatra da građani, koji i ovako puno daju u gradski proračun, još jedanput to financiraju o svom trošku.

Upitan kako tumači kritike oporbenih zastupnika da će ti kavezi nagrditi grad, Mikulić kaže kako je to trebalo reći u početku a ne nakon što su dogovorili da će trošak umjesto građana snositi podružnica koja daje uslugu, pa je predložio da se raspišu ozbiljni natječaji kako to treba izgledati.

Uz zajedničke napore Grad može biti spreman za odvajanje otpada do kraja godine

Iako navodi da iskustva Grada na temu otpada dosad i nisu bila najbolja, ističe kako je vječni optimist te da se uz zajedničke napore može Grad pripremiti za odvajanje otpada do kraja godine. “U konačnici, ako se mi nećemo pridržavati zakona, uredbi i odluka, ne znam tko će. Prema tome, imperativno je da to moramo napraviti”, poručio je Mikulić.

Najavio je potporu HDZ-a odluci o imenovanju ulice Janka Bobetka, podsjetivši da je njegova stranka lani u listopadu predložila da se u naselju Podbrežje jedna ulica imenuje po tom stožernom generalu.

“Čovjek je domoljub, ratovao je, branio hrvatsku državu, ratovao za hrvatsku državu. Prema tome, ne vidim razloga da general Bobetko nema ulicu u gradu Zagrebu. Ukoliko je Odbor tako odlučio, ne vidimo apsolutno mi ništa protiv i podržat ćemo odluku matičnog Odbora”, kazao je Mikulić.

(Hina)


Komentari