Šegota koji je je ‘pao’ zbog afere s kućicama na groblju, ide na mjesto savjetnika plinare uz lijepu plaću?

. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Patrik Šegota, zbog “afere kućica”, podnio je ostavku na mjestu voditelja podružnice Gradska Groblja, dok je na njegovo mjesto zasjeo mlađahni Roko Gruja, kojega je upravo Šegota zaposlio, no gotovo prvi dan ostavke počele su kružiti priče kako se za bivšeg šefa Mirogoja već pronašlo novo radno mjesto.

Upravo je na navedeno upozorio i nezavisni zastupnik u Skupštini Grada Zagreba, Renato Petek.

“Bandić nikada neće ostaviti tu osobu na cesti. Uvijek će pronaći neko mjesto savjetnika, neko mjesto koje je malo skrivenije. Tako da sumnjam da će biti drugačije s Patrikom Šegotom”, izjavio je Petek.

Informacije su procurile i iz Stranke 365, Gradske uprave i Holdinga. Tako je anonimni izvor za Provjereno izjavio da će Šegota biti pomoćnik u Zagreb parkingu, no navodio se problem stroge sistematizacije radnih mjesta.

”Danas je na direkciji bilo o tome govora. I isti će biti pomoćnik u Zagreb parkingu”, kazao je.

Gradonačelnik Milan Bandić tu informaciju nije htio komentirati, a 24sata sada neslužbeno doznaje neke nove detalje.

Prema najnovijim informacijama, a moguće upravo zbog one prethodne problematike stroge sistematizacije radnih mjesta, pišu 24sata, Šegota bi trebao postati savjetnik uprave Gradska plinara-opskrba koja je također u vlasništvu Grada Zagreba.

Primat će oko 15.000 kuna plaće? 

Predsjednica uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban navodno je već poslala dopis za novo radno mjesto Šegote, dok bi ga danas trebao potvrditi gradonačelnik Milan Bandić koji je i stranački šef Šegoti.

Kako pišu 24sata, u slučaju da bivši HDZ-ovac Šegota uistinu dođe na ovu funkciju, primat će oko 15-ak tisuća kuna bruto plaću.

Nazvali smo Šegotu, no on sam je samo kratko odgovorio na pitanje je li istina da ima novo radno mjesto.

“Ništa, hvala. Uputite se na Ured za informiranje”, rekao je Šegota za Zagreb.info.

Poslali smo upit Zagrebačkom holdingu jesu li u pitanju istinite informacije. Do objave teksta odgovor nismo dobili. Čim ga dobijemo objavit ćemo.


Komentari