Šef zagrebačkog HDZ-a sam sebe predložio na listu za Sabor iako mu zakon ne dozvoljava ulazak

Foto: Pongracic / CROPIX

U četvrtak navečer završila je sjednica Gradskog odbora HDZ-a Zagreb na kojoj su predložena imena koja bi se trebala naći na listi u prvoj izbornoj jedinici.

Kako doznaje 24 sata predloženo je preko 60 imena među kojima su svi ministri i dužnosnici HDZ-a, uključujući šefa stranke Andreja Plenkovića, glavnog tajnika Gordana Jandrokovića, Gordana Grlića Radmana, Damira Krstičevića, Marka Pavića, Josipa Aladrovića, Tome Medveda.

Naime, prema uputama Predsjedništva HDZ-a, županijske organizacije su trebalo zaprimiti prijedloge svojih nižih organizacija i izglasati ih na svom odboru. Tako je HDZ grada Zagreba predložio svojim odborima gradskih četvrti da predlože po dva kandidata, ali da se svakako uvaži kvota žena što ipak na kraju nije bio slučaj.

Zanimljivo je da matični odbor glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića HDZ Donja Dubrava nije imao kvorum na svom jučerašnjem sastanku te, stoga, nisu nikoga ni predložili. No, Mikulić se dosjetio kako da se njegovo ime ipak nađe na listi.

Prema saznanjima 24 sata, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Zagreb Andrija Mikulić sam je sebe predložio Predsjedništvu Gradskog odobra HDZ-a kojem je on na čelu iako prema funkciji koju obnaša (državni inspektorat) ne može biti istodobno i zastupnik u Hrvatskom saboru.

Šef HDZ-a Andrej Plenković, navodno, ne gleda blagonaklono na Mikulićevo guranje na listu jer su se svojedobno dogovorili da imenovanjem Mikulića na mjesto glavnog inspektora prestaje svako njegovo kandidiranje i uloga u stranačkim tijelima.


Komentari