ŠEF FONDA ZA OBNOVU PODNIO OSTAVKU ‘Nemojte sada, sutra ću sve objasniti‘

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Šef Fonda za obnovu Damir Vanđelić, podnio je ostavku, doznaje Jutarnji. U kratkom razgovoru nije htio konkretno otkriti je li to zaista tako, no najavio je da će “sutra sve objasniti”.

“Nemojte sada, sutra”, kratko je poručio.

Zašto bi se Vanđelić odlučio na takav potez nije poznato, no nije tajna da se nije pretjerano slagao s ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom.

Jednom prilikom, Horvat je otkrio da se Vanđelić i on ne svađaju, već se koncepcijski razlikuju. No, nije ga štedio u intervjuima.

“Mislim da i kolega Vanđelić umjesto trošenja vremena na neke, po meni, nepotrebne stvari, bi trebao više afiniteta i žara posvetiti obnovi i to sam mu izrekao licem u lice, nema tu nikakvih prijepora. Ove špekulacije o hoće li netko nekoga smijeniti, to ne ovisi o Darku Horvatu, to ovisi o rezultatima institucije koju smo formirali da bi bila operativno tijelo u obnovi. Ako tih rezultata neće biti, normalno da će slijediti smjena”, otkrio je Horvat krajem rujna.

Tu su i brojne kritike na račun obnove koja je prema svim standardima, prespora.

Za HRT je kasnije Vanđelić i službeno potvrdio da je podnio ostavku, a za sutra sazvao konferenciju za medije na kojoj će “predstaviti redovito izvješće o radu Fonda za obnovu te da će uz njega govoriti i dr.sc. Vuk Vuković ispred Instituta sinergije znanosti i društva te Martina Puljko iz tvrtke GDI”.


Komentari