SDP-u važnije politikanstvo od egzistencije hrvatskih građana!

FOTO: Facebook

HDZ-ovci zamjeraju SDP-u što su ustvrdili kako se ne žele naći s ‘tehničkim premijerom’ dok se nalaze s Grbinom, a koji je u kampanji za čelnika SDP-a – iako izbori u SDP-u još nisu niti raspisani, a niti nije poznato kada će biti održani.

“SDP-u VAŽNIJE POLITIKANTSTVO OD EGZISTENCIJE 🇭🇷 GRAĐANA! Premda je HDZ uvjerljivo pobijedio na #izbori2020 & već okupio saborsku većinu, SDP-ovci ne mogu doći na sastanak s predsjednikom #VladaRH o ključnim pitanjima za budućnost 🇭🇷 & egzistenciju naših građana jer je on “samo tehnički premijer”. No mogu se nalaziti s Peđom Grbinom – premda izbori u SDP-u još nisu niti raspisani!? Još se ne zna ni kada će se održati. Očito su im politikantstvo & unutarstranačko pozicioniranje važnija od tema poput gospodarskog oporavka 🇭🇷, zdravstvene sigurnosti, novih Vladinih mjera za očuvanje radnih mjesta, Zakona o obnovi Zagreba… sve što im je Andrej Plenković želio prezentirati, kao i čuti njihova promišljanja o golemim izazovima koji su nedvojbeno pred Lijepom Našom. Čini se da ništa nisu naučili iz rezultata nedavnih izbora”, objavio je na Facebook profilu HDZ Novi Zagreb – zapad”, naveli su iz HDZ-a.

 

Podsjećamo, nakon povlačenja Davora Bernardića s mjesta šefa stranke i izbornog debakla, SDP je krenuo aktivno tražiti novog predsjednika.

Kandidaturu je za sada istaknuo jedino Peđa Grbin, koji je na OPG-u u Jaski jučer održao trosatni sastanak s SDP-ovim gradonačelnicima, doznaje Jutarnji list.


Grbin im je tada predstavio svoju viziju razvoja SDP-a, ali navodno niti jednom riječju nije tražio podršku u kandidaturi za novog šefa SDP-a.

Na sastanku su prisustvovali gradonačelnici od Čakovca, Pregrade, Ludbrega, Klanjca, Zaboka, Siska, Ploča, Zlatara, Supetra, Kastva i Nove Gradiške pa do Jastrebarskog, Umaga, Vrbovca, Trogira te zamjenik gradonačelnika Osijeka. Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel nije bio prisutan, ali je došao njegov zamjenik Marko Filipović.

“Razgovarali smo o problemima, malo smo analizirali rezultate izbora i ispričali što se kome od nas događalo tijekom kampanje. Zadovoljna sam i vraćam se s nekom dozom optimizma. Ovo je prvi puta da se nas koji smo na izborima polučili uspjeh pitalo što mislimo”, rekla je jedna od sudionica sastanka.

“Govorilo se puno o tome kako treba cijeniti ljude koji su radili i postigli uspjeh. Riječi je bilo i o tome što bi trebalo ispraviti. Grbin je rekao da će manje biti opterećen Berinim problemima u smislu obećanja i dugova”, kazao je jedan gradonačelnik koji je bio na sastanku.

Riječ se vodila o tome da se svi uključe u radikalnu promjenu smjera SDP-a nakon unutarstranačkih izbora, a bilo je puno govora o proteklim izborima.

Nije se razgovaralo o pozicijama, već o problemima i stanju u stranci, no jedan od sudionika ističe kako se nije izjašnjavalo oko podrške Peđi Grbinu. Ipak, neki su se samoinicijativno izjasnili da će ga podržati.

Peđa Grbin došao je sa Sinišom Hajdašem Dončićem, a navodno će isti ovakav sastanak idužeg utorka organizirati sa svim SDP-ovim načelnicima.

Komentari

loading...