SDP NIJE BIO NA BANDIĆEVOM SPROVODU: ‘Dvolično bi bilo odati počast čovjeku za kojeg smo do jučer govorili da je loš’

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Nitko iz redova SDP-a nije službeno prisustvovao sprovodu Milana Bandića. O razlozima zašto izjasnio se predsjednik SDP-a Peđa Grbin, koji smatra da je sprovod zagrebačkog gradonačelnika pokazao da je prisutna diskriminacija u hrvatskom društvu.

“Danas sam čuo da je jedna udruga zbog organiziranja prosvjeda kažnjena,  zbog čega su oni kažnjeni kada jučer slušamo da virus nije šampion u skoku u dalj i da je sve u redu i po pravilima. Premijer je u proteklih desetak dana otkrio diskriminaciju, međutim ovo jučer je pokazalo da je diskriminacija tu u Hrvatskoj, jer očito ni u smrti ne možemo biti jednaki“, poručio je Grbin.

Istaknuo je da je prema građanima pokazano licemjerje jer su neke obitelji morale govoriti bližnjima da zbog epidemioloških mjera ne dolaze na sprovode.

“Svatko u Hrvatskoj naravno da mora imati pravo na civiliziran i dostojanstven pokop, ali ovo jučer to nije bilo. Ako u državi imamo pravila onda ta pravila moraju vrijediti za sve, ako pravila ne vrijede za sve isto, onda je to diskriminacija. A onda je to još nešto drugo, onda je to rađenje ljudi idiotima, i to treba jasno i glasno reći”, zaključio je Grbin.

Istaknuo je da SDP nije bio prisutan na sprovodu jer nisu htjeli odavati počast čovjeku za kojeg tvrde da je uništio Zagreb.

“Jučer od SDP-a službeno nitko nije bio na sprovodu zato što smo smatrali da to ne treba. Nitko od SDP-a nije bio službeno zato što mislimo da nije bilo na nama da na taj način odamo počast čovjeku za kojeg smo do jučer govorili kako je loš, kako je problematičan i kako je uništio grad Zagreb. To bi bilo dvolično, a ja prvi dvoličan nemam namjeru biti”, smatra Grbin.

U medijima se pojavljuju napisi da će Miroslav Škoro krenuti u utrku za čelno mjesto Zagreba, ali Peđa Grbin je uvjeren da će izgubiti izbore.

“Škoro je bio kandidat za predsjednika Republike, izgubio je, onda se nakon toga kandidirao za predsjednika Vlade, izgubio je, a sada, s obzirom da mu nije dosta to što je svojedobno izgubio za gradonačelnika Grada Osijeka, odlučio je izgubiti i za gradonačelnika Grada Zagreba. Ne da sam uvjeren da će Škoro izgubiti, nego sam duboko uvjeren da će kolega Klisović pobijediti, i upravo iz te uvjerenosti crpim svoj stav što se tiče svih ostalih kandidata”, zaključio je Grbin.


Komentari